8 tipů, jak si méně často mýt vlasy

neděle 1. března 2015
Nebudu vám lhát, ale se začátkem letního semestru jsem nucená odsouvat blog na vedlejší kolej. Nejenom, že je to nutné, ale zároveň ani nemám chuť vyloženě psát - vím, že na článek nemám tolik času, jak bych si přála a mám potom pocit, že ho chtě nechtě odfláknu. 
Občas ale házím na facebookovou stránku nějaké střípky z mého studijního života (jako třeba uříznutý kravský čumák), tak možná bude fajn, když mě budete sledovat i tam, abyste případně zjistili, kam jsem zmizela (pokud se to stane). 

Poslední dobou se mi v hlavě honí tolik filosofickoduševních myšlenek, že bych mohla sypat články z rukávu jedna báseň a kategorie Inspiration a Motivation by se plnily jedna, dvě. Možná ale právě proto, že moje hlava nosí nejenom dýchací soustavy animálií, ale i úvahy o rovnováze života, nejsem nakonec schopná vyplodit ani prd. 

Proto jste dnes klikli na článek o vlasech. Jak si méně často mýt vlasy je taková moje teorie života a vždy když poznám novou slečnu/kamarádku/ženu a dojde řeč na moje vlasy, nějak se mi podaří zainteresovat danou osobu do méně častějšího mytí. Špindíra.
Dokonce jsem přesvědčená, že komplimenty na moji krásnou hřívu pocházejí právě od jejich nemytí. Pojďme se podělit o ty dechberoucí tajemství, která vám změní váš vlasový život. 


dědeček hříbeček
1. Nemyjte své vlasy tak často.
Začneme od základů. Pokud se vám vlasy hodně mastí a vy si je myjete každý den nebo obden volám konec, pozor, hrůza, děs! Čím víc vlasy myjete, tím více ničíte přirozené prostředí jejich růstu - vlasy se bojí, že přijde další chemická tsunami, tak se začnou zuřivě obalovat mazem, aby tu katastrofu přežili. V reálu to vypadá tak, že se ráno vzbudíte s friťákem na hlavě. Takže prosím vás, když vydržíte alespoň jeden další den si je nemýt, hodíte je do culíku a prostě nějak přežijete tu hrůznou hanbu, jedině si tím polepšíte. Začnete prodlužovat ty intervaly častěji a častěji a nakonec tradáá, myjete si vlasy jednou týdně. 
Varování: Teorie je podložena životní zkušeností Anety samotné. 

2. Pudr není jen na mastný obličej
Jako vlastně je, ale prostě není. Moje mycí odvykačka přežívala právě na pudru. Kdo ví, zda-li jsem žila v díře a o suchých šamponech jsem v životě neslyšela, ale jakousi náhodou jsem dostala geniální nápad, že když dokáže pudr vysát mastnotu z obličeje, proč by to nedokázal i na vlasech? A už to jelo. Možná jsem si tenkrát pudrovala vlasy častěji než obličej. Dnes to teda přiznávám s trochou rudé na tvářích, ale co. Fungovalo to? Fungovalo. Pokud tedy nemáte po ruce suchý šampon, můžete začít s pudrem. Prosím vás ale, vmasírujte to, to by bylo docela faux paus.

3. Suchý šampon je nejlepší kámoš
Když jsem vylezla z jeskyně, zjistila jsem, že existuje něco tak elegantního jako suchý šampon a dokonce byl tak elegantní, že byl ve vlastní tubičce a stál 30 korun. Sama kadeřnice mi ho doporučila. Bílý prášek je dnes mojí jedinou záchranou (ty dvojsmysly, hehe). Na temnou stranu postupně převádím všechny moje kamarádky a každá z nich je za jejich Dartha Vadera suchých šamponů hrozně vděčná. Měním životy, chápejte. Prostě to fakt funguje. Nasypete to do hlavy, vytřepete zase nazpátek a voila, hned je z vás suchá fiala. 
Mimochodem na mojí Amicu nedám dopustit, za těch pár kaček to dělá skvělej job. Zkoušela jsem jeden od Dermacolu a i když teda krásně voněl, funkčně je lepší prostě ten Amicovej. 
Nebudu vám ale věšet bulíky na nos, svý mínusy to má - vlasy nevypadaj tak čerstvě a možná vás občas bude svědit hlava - ale řekněme si to na rovinu, přebije to vaši lenost? Přebije. 



4. Nečešte se
Tak dobrá, občas můžete a když budete hodně potřebovat, tak třeba i každý den no. Kdo mě ale zná, tak ví, že já se s hřebenem moc nekamarádím. Teezer je můj milenec jednou týdně a tím končím. Samozřejmě se to táhne s mým typem vlasů a tím, že já je mám ráda vlnité a mým vlasovým modelem je Drew Barrymore z filmu Poison Ivy, takže to mnohé vysvětluje. Každopádně nekecám. Hřeben vám chtě nechtě dráždí pokožku hlavy, ta se více mastí a vy posouváte maz od kořínků po konečky právě tím, jak často se češete. Nehledě na to, že nekvalitní hřeben vám ty vlasy ničí. 



5. Myjte hřeben
Vyměňte mytí vlasů za čištění vašeho pomocníka. Čím častěji budete hřeben mýt, tím méně mastné vlasy budete mýt. Nemluvím jenom o vybírání vlasů, ale o úplném mytí. Vlasy si češu jen jednou týdně před umytím, přesto ho pokaždé šamponem vydrhnu taky. Maz vám prostě v tom hřebenu zůstává, takže když si vesele ráno češete vlasy do školy/práce, načesáváte si tam maz ze včerejška. No mňam. 

6. Vlasy nejsou kulturisti
Pokud si myslíte, že umyjete vlasy šamponem, kondicionérem, maskou, hodíte na ně tužidlo, ochranu proti teplu, prostředek na lepší texturu, završíte to olejíčkem do konečků, lakem na týl a budete si vesele myslet, jak vám to dneska sluší, tak sluší, ale zítra už pravděpodobně nebude. Čím více vlasových prostředků do své kštice nafrkáte, tím rychleji vám ztěžknou a zmastí se. Jemné vlasy ani netřeba zmiňovat. 

7. Vyplachujte řádně
Já si potřebuji umýt vlasy šamponem občas i 3x, protože je mám tak husté, že napoprvé se šampon všude nedostane. Nikdy ale ze sprchy nevylezu, dokud si nejsem jistá, že poslední chemická sloučenina neskončila v odpadu. To samé s kondicionérem. Ty vlasy doopravdy těžknou, pokud na nich něco ulpí. 

8. Výživa jen do konečků
To snad mluví samo o sobě. Všechny ty olejíčky a kúry, které jsme si nakoupili v posledních slevách, rádi často cpeme i tam, kam nepatří. Patří ale jenom do konečků (obzvlášť ty na olejové bázi). Jedno z mnoha kouzel našich vlasů je jejich dálnice uvnitř. Když něco dáte dolů, postupem času se to dostane i nahoru a vice versa

slíbené plesové fotky s kamarádkami z gymplu :) aneb moje vlasy v jejich nejlepším stavu :D
Tak snad vám to k něčemu bylo, moji milí. Napište mi, jak jste na  tom vy a zda-li se přidáte do mého nemycího kultu. :)
Ještě vás tady poprosím, kdyby se náhodou stalo, že by nepřišel další článek, nejsem lemra (tedy jsem, ale ne na blogu), ale nemám čas. Díky za pochopení.


Mějte se krásně a buďte špindíry (s mnohem více času)! 


:)

33 komentářů:

  1. Děkuji moc za rady..:) Já mám s mastěním vlasů dost velké problémy..vlasy mi vydrží dva dny pěkné ale ten třetí si musím už hlavu umýt. Jsem strašný lenoch a tohle je utrpení :D vyzkouším metodu neumývat si vlasy tak často (což jsem dělala teď - lenost přes víkend), a zkusím se podívat po nějakém tom suchém šamponu. Už jsem o tom přemýšlela, ale když jsem zdělila nápad mé drahé mamince přišlo jen několik komentářů že je to o ničem, ale stejně to zkusím. Díky moc za rady ;)) http://ourandmylifecaroline.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Kájo, až uslyší mamka o 30 korunách, tak změní názor! :) Dřív jsem měla vlasy taky dost mastné, určitě s tím měla co dělat puberta, ale taky fakt, že jsem si myla vlasy obden. Vím, o čem mluvím, takže vím, co pomáhá! :)

      Vymazat
  2. Nedávno jsem koukala na youtube na videa různých zahraničních holek o tom, jak pečujou o svoje vlasy a skoro všechny řekly právě to, že mytí vlasům vlastně škodí (no neříkám že mě to nepřekvapilo) :) Každopádně jsem si řekla, že to vyzkouším prodloužit tu dobu mezi mytími, tak snad to pomůže :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zdeni, určitě! Mytí vlasů hold není nějaká hitparáda no :/ ale je to logický. Horká voda, chemie, mechanické zacházení, když je vlas otevřený, no takovej vlasovej horor. :D

      Vymazat
  3. Díky za tipy! :)
    Tento suchý sampon jsem dřív taky používala, pak jsem nějak přestala, ale asi zas začnu. Jinak to i hřebenu jsem ani nevěděla, hned ho budu mýt častěji! :)
    A vlasy máš teda fakt skvělé... :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc, Niko! :) Jsem ráda, že budou moje tipy k užitku!

      Vymazat
  4. Bezva článek, s většinou rad se ztotožňuji. Rozhodně je pravda, že když vlasy méně umýváte, tak se začnou méně mastit. Suché šampony jsou fajn, mě prodlouží "životnost" vlasů tak o jeden den. Kupuji je v dm drogerii. Brala jsem takový modrý asi za 80 Kč, ten byl v pohodě. Pak jsem jednou vzala trochu levnější Baleu a s tou nejsem vůbec spokojená. Příšerně smrdí. Kde seženu Amicu?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Amica by snad měla být v každé drogerii, ale pokud v dmku není, bude určitě v Tetě. ;) Na vlasech to nejdříve vypadá jako mouka, tak se nelekni! :D Jinak moc děkuji. :)

      Vymazat
  5. Všech moc škodí. To samé s přípravky na vlasy. Používám jen šampon na 2x týdně kondicioner.
    Bohužel, vlasy si myji každé ráno. I moje kadeřnice říká, že to je špatně. Jak je mám krátké, nejsem schopna jim dát nějaký tvar bez umytí. (A myla jsem je každý den i před ostříháním.)
    Dostala se ke mě ještě jedna rada - třeba devítka.
    Po umytí si vlasy propláchnout studenou vodou. Sice jsem málem pošla, ale vlasy se mi mastily méně a vydržela jsem bez šamponu i tři dny. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jako o krátkých vlasech jsem přemýšlela a musím se přiznat, že bůhví, jestli bych to dělala jinak než ty. Přesto je to určitě pro vlasy záhul a určitě si nelibujou v chemických lázních. Kondicionér se může používat u každého mytí, jinak je to s maskami. :)
      Mimochodem teď si prozradila bod do mého budoucího článku o správném mytí vlasů! :D Tak teda díky!

      Vymazat
    2. Já jsem tedy zlý plantážník. :D

      Vymazat
  6. ooo wau! tak tie vlasy sú! :) Má naozaj hrivu :) ale obávam sa že niektoré rady sú naozaj vhodne ba pre tvoj typ :) Ale niektoré tipy sú super! suhlasím :)
    Another.day.with.Hana

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji, Hančo! :) Řekla bych, že tipy jsou univerzální, ale pravdou je, že u různých typů vlasů se projeví jinak intenzivní účinnost. :)

      Vymazat
  7. ty kokso keby som sa ja neučesala ta frajer by mi dal :D :D, nejdem z domu pokial nemam vyzehlene vlasy :) . a umyvam si ich kazdy druhy den uz som tak zvyknuta co sa tyka samponu mala som problemy s vypadavanim vlasov ale pouzivam pred sprchovanim specialny olej na vlasy a sampon proti vypadavaniu ( preto mam taky problem lebo vsetky vitaminky mi berie dcerka kedze kojim :D)
    http://teenmumy.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Někdo hřeben potřebuje, já vím. :D Každopádně žehličku bys tedy každý den určitě používat neměla, sama jsem to v dřívějších letech dělala a ty vlasy byly v šíleném stavu a vůbec nerostly, určitě to ani nepomáhá tvému primárnímu problému - vypadávání. Pozdravuj miminko, jak je holčička stará? :)

      Vymazat
  8. Omlouvám se, ale tento komentář bude asi hodně dlouhý, protože se chci k tvému článku vyjádřit dopodrobna. Doufám, že si najdeš čas ho přečíst a odepsat.

    Nejprve se vyjádřím k tomu, jak píšeš. Holka, ty máš na blogování naprostý talent! Tvoje věty jsem zhltla raz,dva! Píšeš tak, že tomu každý rozumí a zároveň, že to člověka i pobaví. Fakt klobouk dolu. :) Líbilo se mi spousta vět, které jsou tak zvláštně hezky napsané jako např. vlasy se bojí, že přijde další chemická tsunami, tak se začnou zuřivě obalovat mazem, aby tu katastrofu přežili. ( hrozně podařená věta. )

    a teď k tomu článku : Musím říct, že nějaké tvé rady určitě využiji, protože mám takové ty né moc husté vlasy a ještě ke všemu krátké, takže je každá těžká rána položí a pak jen koukám do hřebenu, jaká nádhera se v tech vlasech najde. S tím nemytím vlasů ti věřím, ,jenže u mě je problém, že mě vlasy ihned strašně svědí a nedokážu si představit že bych s tím šla spát. Mám pak mastné všechno a cítím se jak bezdomovec z popelnice, nicméně to prostě určitě zkusím. Tvoje rady jsou pro mě určitě nápomocné a když se podívám na tvé vlasy, věřím tomu, že to pomáhám. Takže si určitě článek ukládám pro pozdější použití a vypíšu si i pár tipů, protože to zní dobře.

    Moc se mi líbí tvůj článek a jdu se hned podívat na další zajímavý. A pokud najdu a budu hltat další tvé zábavné a super věci : tak i hned sleduju! :)

    kaktusandmouli.blogspot.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Na takový milý komentář si najdu čas vždycky. Obzvlášť když vyzdvihuješ můj rádoby talent na psaní. :) Navíc v realitě jsem spíš směšná než vtipná, takže příjemná změna! :D
      Svědění hlavy chápu, příjemné to není, ale asi jsem naučila s tím ty dva poslední dny (např) v týdnu žít. Pokud tě ale hlava svědí sama o sobě, Amica ti v tomhle zrovna moc nepomůže, to bych radši zkusila ten dražší a voňavější (ale míň účinnější) od Dermacolu - je ve spreji, což je plus.
      Jsi hodná, doufám, že se tu ještě potkáme. Moc a moc ti děkuji za tvá vlídná slova. :)

      Vymazat
  9. tak tento článok bol vytovorní ako priamo premňa , toto som si potrebovala prečitať a teraz to len vryť do hlavy a stále na to myslieť . Mastenie vlasou tak nenávidim a ide mi to na nervy. ĎAkujem za skvelé typy
    http://barborasurakova.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  10. Suché šampóny poznám a používam ich veľmi rada, momentálne som ich vymenila za púder, ktorý som pôvodne používala na pleť, ale kedže na pleti je pomerne oranžový a som po ňom rýchlo mastná našla som mu náhradné využitie a to na vlasy. Tiež sa mi tie moje vlasy rýchlo mastia a súhlasím plne s tvojimi zásadami, myslím, že časté česanie im škodí asi najviac a tiež časté úpravy či už hrebeňom alebo rukami, aj spínanie vlasov ich mastí a zaťažuje, ale skrátka nedá sa vždy mať rozpustené vlasy.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Snad poprvý jsem se setkala s člověkem, kterého taky napadlo používat pudr na obličej na vlasy. :D Hurá. Dík za tvoji návštěvu!

      Vymazat
  11. se studiem veteriny je pochopitelny, ze jde blog na druhou kolej, kdyby nesel, vynadala bych ti, veterina je proste veterina, koukej se ucit !! :-D vlasy mas super, o tom zadna. suchyho samponu jsem se vzdycky bala, ze nechala sedivej povlak nebo proste bily stopy, ale ty mas taky tmavy vlasy a nepises o tom, tak to mozna dodatecne testnu :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvůj komentář jsem si přečetla ve dvě ráno, kdy jsem naprosto prokrastinovala a rozhodla se, že další den na přednášky nejdu a radši si místo nich umyju vlasy. :D Mám trochu černé svědomí!
      Každopádně jsem ráda, že mě chápeš, moc lidem to zrovna nejde - sice mají nějakou představu o tom, že je to těžká škola, ale potom na mě stejně blbě civí, když jim řeknu, že jsem se začala učit už první den, jak semestr začal. :D
      Suchý šampon ty vlasy zmatní, ale bílé je neudělá (dej si teda pozor, aby ti neujela ruka :D), blondýny s tím ale mají mnohem méně starostí, to jo. Spolubydlící má po něm dokonce lepší vlasy než normálně. :)
      Moc díky!

      Vymazat
  12. Suché šampony nemůžu. Nevím čím to je, ale strašlivě mě z nich svědí hlava a dělají se mi lupy. Se zbytkem ale souhlasím. Nekvalitní hřebeny rovnou vyhodit. Raději kartáč. A ano, čistit a mejt a když je jetej, vyhodit a pořídit nový. Tak srahé to zase není. Mně osobně pomohlo přestat používat šampony se silikonama, ale mám fakt jemný vlasy. Sem tam takový šampon použiju leda na návštěvě a určitě z toho neplešatím, ale pravidelně je už nepoužívám (kondicionery totéž).
    Dřív jsem si vlasy myla denně, teď stačí jednou za dva tři dny. Když nikam nemusím, dám i 5 6 dnů v kuse, ale nešla bych tak do školy a mezi přátele. Věřím, že kdybych měla silnější vlasy, asi by to šlo nemýt i déle, ale holt genetiku na rozdíl od šamponu nevyměním.
    Ty máš skvostné vlasy, to je fakt koruna.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jemné vlasy jsou docela neštěstí no. :/ Moje teta má vlasy jemné, má jich málo a taky zrovna nevýská nadšením. Je škoda, že tvoje pokožka suché šampony nemusí, ale je to pochopitelné, stejně jako člověk může mít citlivou pleť na obličeji, může ji mít i na hlavě.
      O těch silikonech si mi zase dostala brouka do hlavy. To je totiž asi jediná věc, kde ohledně vlasů zaostávám. Četla jsem už různé názory a lidé se klanili i k silikonům, takže zatím vůbec nevím. Vlastně abych pravdu řekla, šampon je asi to poslední, co u mě vyvolává nějakou změnu. Vím ale, že to už musím vyzkoušet. Já bych nejradši začala používat úplně přírodní.
      Je ale super, že si se nevzdala, jak by to udělali mnozí další a snažila se podchytit vše, co se změnit dalo. :) To je přesně ten přístup, který by člověk měl mít.
      Moc ti děkuji!

      Vymazat
    2. Mám naštěstí husté, takže i když jsou tenké, nějaký objem se vytvořit dá. Vtipně vypadaly hlavně na mikroskopu s vlasama mé spolužačky, která je cizinka a má takové ty silné jižanské vlasy. Ty moje byly nejméně o polovinu tenší.
      Zrovna u tvých bych si nebyla jistá, jestli bezsilikonový ano, nebo ne, jestli by tě zbytečně nevysušoval. Dala bych si pak pozor, aby neobsahoval SLS, ale raději ALS (Sodium laureth sulfate/Ammonium lauryl sulfate).
      Se silikony to není zas tak složité, i když tolik laiků řve, že přece nejsou chemici a vyznat se v tom nemohou a mnoho prodejců s tím pak rádo operuje. Silikony obecně jsou velmi hydrofobní a adhezivní, odolávají vysokým teplotám. Některé jsou sice poněkud rozpustnější, ale zázrak to teda není, a samozřejmě ve vodě není rozpustný v šamponech a make-upech tolik oblíbený dimethicone (jen dimethicone, nekombinovaný s jiným názvem), cethearyl methicone, cyclopentasiloxane, ... Hodně (omlouvám se, ale nemohu si pomoct) blbek říká, že má na to alergii, ale alergie vzniká senzibilací organismu, pokud se ze silikonů někomu někomu dělá akné a padají vlasy, je to jen přirozená reakce na jejich základní fyzikálně/chemické vlastnosti (které si lze dohledat, někdy by stačila chemie ze základky), které jsou problematcké pro pleť s většími póry a právě pro tenké vlasy, protože tam to zaleze a obalí se jaksi lépe, i když i silné vlasy, když se obalí, mohou se místo plihnutí víc lámat.
      Hodně lidí se ptá, proč se silikony teda používají - inu jsou levné, inertní, vcelku netoxické a že jo, proč dávat dražší oleje, když tam můžu dát silikon.
      No a proč to tak píšu a jsem bojovná... protože jsem dělala na téma silikony práci a vytvořila pomocí nich vrsty na nichž se neudržela ani kapka vody. Musela jsem se jima brodit dost dlouho, abych věděla, že na vlasech a na pleti (alespoň ne v pečujících záležitostech) je nechci.
      Když přestaneš používat věci se silikonama, upozorňuju ale, že je to dost náročné na spotřebu kondicioneru a ze začátku mohou být vlasy fakt nepěkné, než si zvyknou a než přijdeš na vyhovující systém péče.

      Vymazat
    3. Tyjo, moc díky za tenhle komentář. Pomohl nejen mně, ale pomůže i ostatním. Navíc mi tím suprově jedeš do noty, přijde mi, že se o chemickou stránku kosmetiky nikdo nezajímá! Dělala jsem seminárku o chemii v kosmetice. :D SLS se snažím vyhýbat, ne vždy se mi to podaří, obzvlášť když je na nějaký šampon sleva. :D (chudá studentka)
      Máš naprostou pravdu v tom, že lidé jsou ohledně toho dost zaslepení a nemají chuť se o tom dozvědět něco víc. Ty firmy toho vážně zneužívají, protože vždycky se orientují podle poptávky a ta je naprosto lhostejná. Přesto je tu za posledních pár let příjemná změna a přírodní kosmetiky je víc.
      Pokud bych měla říct problém se svými vlasy, mají velkou tendenci být suché, pro mě jsou kúry, masky a kokosový olej docela nutností, takže tvoje upozornění mě trošičku děsí. Budu ale ráda, když mi zde zanecháš nějaké konkrétní typy na vlasovou kosmetiku. :)
      A díky!

      Vymazat
  13. 6. naprosto súhlasím, niekto tam navalí tristo tisíc výrobkov a potom sa čuduje že má zplyhnuté a poškodené vlasy!
    ja používam len šampón, masku a olejček na končeky tak raz za dva týždne :D
    a vlasy si umývam raz za dva dni, ale niekedy keď viem že nikam nepôjdem si neumyjem aj 4 dni :)
    ľúbezná

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě ještě můžeš používat kondicionér, ten je celkem důležitý. :)

      Vymazat
  14. :D to je super článok, ja mám podobnú filozofiu, len s tým česaním to nejde, lebo sa mi strašne mocú vlasy a už si s tým neviem rady, tiež mám vlnite vlasy, teda ja len tak mierne. Nemaš nejaký typ na to aby sa vlasy tak neuzlili?

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Vlasy se dle mého cuchají především kvůli jejich hrubému povrchu, což nejspíš znamená, že bys potřebovala zapracovat na jejich kvalitě. Možná zvolit vhodnější šampon a kondicionér a určitě se kouknout po nějakých maskách a olejíčcích. Hrubost -> suchost -> cuchání
      A děkuji. :)

      Vymazat
  15. Super rady. Mýt si hřeben mě nikdy nenapadlo. Budu na to myslet a třeba mi to pomůže, aby se mi vlasy tolik nemastily. Musím si je mýt ob den a vůbec mě to nebaví. Nedávno jsme měnili sprchový kout, protože v něm už byla špatná vanička, tak teď máme novou protiskluzovou vaničku . Jednou se mi stalo, že se mi při mytí vlasů zamotala hlava a pak jsem se smekla a upadla, tak to už se mi teď nestane.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Doufám, že ano! :) Je tedy už trochu starý a já sama už nedělám vše tak, jak zde píšu (třeba suchý šampon už vůbec nepoužívám), ale doufám, že to pomůže i tak!

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)