Autumnal shades

neděle 9. listopadu 2014

Pokud bych měla podzim zařadit do žebříčku ročních období, skončil by u mne jako druhý nejoblíbenější hned po létě. Zdá se, že nejsem jediná - na youtube a blozích se to přímo hemží podzimní inspirací a přestože já už některá ty podzimní esa z rukávu vytasila (Inspirace na Halloween - Bambi + Pouštění draků a Pozdní babí léto), rozhodla jsem se dát tomu korunu a vyzbrojit vás tou nejdůležitější podzimní zbraní. Ano, je to rtěnka. Hnedle dvě rtěnky! 

Tohle roční období mi totiž přímo hraje do karet a tak nějak módně povoluje tmavé odstíny (ne že bych se tím zrovna já řídila, ups :D), které já zbožňuji ze všeho nejvíce. Čím tmavší, tím lepší. Jsem šťastným majitelem plnějších rtů, takže se jich zrovna nebojím a řekla bych, že mi vlastně sluší mnohem víc než zářivé jasné odstíny (které miluji samozřejmě taky). 

Navíc, přiznejme si to, můj vnitřní rebel si velice užívá zděšené pohledy kolemjdoucích, jejich občas znechucené tváře a kroutící oči postarších dam v šusťákových bundách jdou mi prostě k duhu, protože co je lepšího než rozbít obyčejnou českou nudu. A to jsem si myslela, že v Brně to bude lepší! Hehe, nene. Na tmavě fialovou rtěnku tu civějí stejně jako v maloměstě, no bohužel. Berte to vše s lehkou ironií a spíš jako pobídku k tomu, že je naprosto v pořádku nosit cokoliv, co se vám zlíbí

Zda brát článek jako recenzi, nechám na vás, každá značka a typ rtěnky má své plusy i mínusy a nebojte se, dozvíte se obojí. 




V mé skrovné sbírce najdete dva tmavé odstíny a to 120 Cutting Edge od Rimmelu a 663 Va Va Violet od Revlonu



Začneme zlehka a na pranýř si vybereme vínově burgundový odstín od Rimmelu. Je to velmi typická tmavě višňová barva, ideální na podzimní období. Ve své podstatě je to velmi tmavá sytá růžová, která sebou přináší fialovější podtóny. Vytváří tak dokonalou iluzi neidentifikovatelných rtů s jasnou barvou. Zuby dělá bělejší a kdo ví, čím to je, ale i oči jsou díky ní modřejší. Vypadá naprosto úžasně s výrazným obočím, holými očními víčky s pouhým dotekem očních linek, ale i s bohatým nánosem zlatavě hnědých stínů a teplým konturováním lícních kostí. Definitivně by to měla být první rtěnka, po které byste měli šáhnout, pokud hledáte něco víc vamp, sofistikovaného, elegantního, ale přesto s dávkou riskantnosti. 

Balení je jednoduché, klasicky rimmelovské, ale jsou v něm miniaturní vínové glitříky, takže krásně podtrhují barvu uvnitř. Nevím, zda jsem na to už v nějakém článku narazila, možná v Pvrních zářijových nákupech, ale vůně rtěnek od Rimmelu je pro mě už docela fetišem. Obzvlášť tato voní po višních nebo možná ještě lépe po višňové Fantasii (znáte ten jogurt?). 



Co se týče kvality, ano ano ano! Tohle je svatý grál. Nanášení je suprově jednoduché, přestože se rtěnka zdá tužší. Pigmentace je neuvěřitelně silná a opravdu vám bude stačit jedna vrstva. Barva i po několika hodinách drží na místě, nepřelévá se do vrásek a ani netvoří konturku. Nevydrží jen větší jídlo, ale jinak s ní nic nehne! A co je nejlepší? Vůbec nevysouší! (Když před aplikací vklepete trochu loje na rty, už vůbec ne!)

Stoprocentně je to jedna z mých top rtěnek, po které sáhnu v jakékoliv sezóně při různých příležitostech. (Přiznávám ale, že v horký letní den bych ji raději nechala doma.)



Druhý tmavý odstín je určitě už na jiné úrovni. Mnohem tmavší a fialovější odstín je opravdu pro ty, kdo mají tu odvahu a kuráž vyjít do ulic s pocitem, že na vás stále bude někdo zírat. Barva by se mohla zdát téměř černá, ale je opravdu jen velmi velmi tmavě fialová. Typický hluboký odstín dozrálých ostružin s trochou burgundové příměsi. Zuby jsou sice bílé, ale mají nádech do šeda, tak si na to dejte pozor. Stejně tak buďte opatrní s dalším líčením - zde opravdu doporučuji, čím méně, tím lépe - vždy bych ale zvýraznila oči řasenkou, protože i při tak jasné barvě nechceme mít prasečí očiska. Nebála bych se ani drobnějších očních linek a pěkně upraveného obočí. Dalším celkem nutným hlediskem je tu pleť, při tak výrazném a tmavém odstínu to chce mít velmi pěknou sjednocenou pleť, určitě bych šla také pro matnější dojem, takže pudr bude váš druhý nejlepší přítel. 

Zda tedy už chvíli plavete ve vodách rtěnek a nebojíte se experimentovat, určitě běžte do tmavé fialové. Stoprocentně se nosit dá, ale chce to trochu umu, vkusu a trpělivosti. A nebojte se, tenhle odstín umí být také velmi sofistikovaný! Není to jen rebelie. 

Balení je velmi jednoduché, černé, ale jeho plusem je průhledné víčko navrchu, přes které snadno poznáte barvu. Parfemace tu zde žádná není. 

Co tu ale určitě budu muset znehodnotit je bohužel (!) kvalita rtěnky, respektive její typ, který fialový odstín dokáže úplně znehodnotit. Zde se Revlon moc neukázal, rtěnka je totiž mastná. Aplikace může být oříškem, protože díky její konzistenci tvoří na rtech mapy a přelévá se do vrásek. Pokud tedy vyžadujete sytou tmavou barvu, velmi doporučuji rtěnku navrstvit a to tak, že po každé vrstvě vysušíte rty ubrouskem. Pro tmavě fialovou barvu je to potřeba udělat minimálně třikrát. Po takové přípravě barva vydrží i déle, stále ale nesmíte čekat zázraky. Já osobně bych u takové barvy určitě zvolila jiné složení - pro matný vzhled. Přese všechno se snažím a rtěnku nadále používám, protože jakmile už dosáhnete tmavé borůvkové, nebudete chtít se ji vzdát. 



Nejsem žádný profík, ani maskérka filmových hvězd, a proto berte vždy moje beauty rady s trochou nadsázky a svědomím, že ne vše, o čem píšu, bude fungovat u vás. Doporučuji ale jen opravdu to, co mám ráda a co už mám delší dobu odzkoušené. Za mě tedy Cutting Edge s naprosto čistým svědomím a do fialova běžte taky, ale najděte raději nějakou matnější verzi. 




Mějte se krásně a prosím vás, nebojte se rtěnek! 

:)

11 komentářů:

  1. Jéj, tie sú parádne, obidve! Som závislá na výrazných rúžoch, vždy chcem, aby ich bolo vidieť... ináč som prekvapená, že v Brne po tebe tak zírajú, pritom by som tipovala, že tam bude viac "experimentátorov". :D
    Nuž, ten prvý si hneď píšem do wishlistu. Trochu škoda, že ten druhý rúž je taký poslabší, ja slečna rozmaznaná by som vždy najradšej chcela, aby farba rúžu sa rovnala pigmentácii na perách... ale keď sa naň tak dívam, tak áno, chcem aj ten. :D Páči sa mi, že si vybrala podľa mňa pomerne netradičné odtiene, a aj ten Rimmelácky nie je typický vínový.
    Každopádne nebolo by zlé si vyhodiť občas z kopýtka, a možno vyskúšať rovno čierny, môže to byť taktiež zaujímavé. :D A pár dní dozadu som objavila taký smaragdovo-zelený rúž od Makeup Revolution - Serpent, to už je naozaj pecka a neviem, či by to ľudia rozdýchali... asi by som to ospravedlňovala tak, že "sa mi hodí k vlasom". :'D
    Ozaj, používaš aj červené rúže? Ja len, že či by si mi nevedela poradiť nejaký žiarivý červený, taký typický "retro". Všade vidím len s nádychom do burgundy, alebo moc moc oranžové, alebo pigmentované tak balzámkovo... Aj keď na e-shopoch ich zopár vidím, ale momentálne radšej nakupujem priamo v drogérkach (príp. aj parfumériách, ale tie tu nemáme:DD )... vopred teda ďakujem a pokiaľ tip na taký odtieň nemáš, tak samozrejme nevadí, len skúšam šťastie. :D Ahoj. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Teda, moc a moc Ti děkuju za takový vyčerpávající komentář. :) Jsem velmi vděčná, když někdo věnuje tolik času mým článkům a opravdu se u nich na chvíli zastaví.
      Bohužel v Brně opravdu moc vyčnívajících lidí není, ale nevadí.
      Rimmelku si určitě pořiď, to je opravdu trefa do černého a zklamaná nebudeš, s tím Revlonem trochu zaváhej a spíš si ji opravdu někde vyzkoušej. Nebo zkus někde najít jinou matnější verzi, ale jinak tmavá fialová vypadá na rtech úžasně. Tím se dostávám, proč tmavá fialová - Revlonka byla totiž dárek od kamarádky, kdy jsem jí několik týdnů básnila o černých rtěnkách a že nějakou černou chci, chtěla mě vyloženě umlčet touto fialkou. :D
      Smaragdovo-zelená zní lahodně mým uším jen sama o sobě, natož jestli je to rtěnka a o značce Makeup Revolution slyším poslední dobou furt a pořád. Už bych ji měla prozkoumat taky!
      Jinak červené odstíny jsou nutnost a základ! Na nich jsem v podstatě začínala a od nich jsem se odhodlala i na jiné barvy. Navíc je hloupé myslet si, že existuje jedna dokonalá červená, protože každému sluší o trochu jinačí odstín a každý se jeví trochu jinak. Proto mám červených rtěnek i nejvíce. :D Z drogerie ti asi doporučím Miss Sporty 055 Dream, ale nevím vůbec, zda se ještě vyrábí, každopádně to je taková "true red", vyloženě krvavá. Potom jsem naprosto spokojená s rtěnkami od Lancome Rouge in Love - světlejší 170N a tmavší 181N. Ty vydrží celý celičký den, ale trochu vysušují.
      Tak snad Ti to tak stačilo. :D
      Znovu děkuji. Měj se krásně!

      Vymazat
    2. Jéj, vďaka za odpoveď, práve som si vygooglila tebou odporúčané rúže, a fakt také niečo hľadám, takže si sa farebne trafila. :D Pozriem sa po nich!
      No a s Makeup Revolution vlastne tiež nemám žiadne skúsenosti, len mám ich produkty "naštudované". :D
      Inak teraz ma napadlo, že v ich sérii rúžov (alebo ako to nazvať) Atomic, medzi ktorými je aj ten zelený, je vlastne aj taký mega fialový, skoro až čierny... podľa fotiek na nete vyzerajú, že kryjú celkom dobre, tak môžeš skúsiť. :)

      Vymazat
    3. Tyjo tak jsem si to našla. Panebože! Ta zelená je úžasná a za takovejch pár korun! No, tak to si musim někam napsat a až shromáždim dostatek peněz, tak to tam všechno skoupit. :D

      Vymazat
  2. Ahoj :)
    Jak já ti závidím , mám malé rty a přijde mi že mi rtěnky vůbec nesluší :/ Burgundy a Červená barva na rtech byla a bude snad vždy mým snem :) Nikdy jsem na to nebyla ale v poslední době jak chodím v drogérii kolem těch krásných odstínů, tak se bojím že se neudržím a koupím si rovnou jeden, jenže je tu problém byly by to zbytečně vyhozené peníze což se mi moc nechce :/ ale doufám v to že jednou se odvážím si vzít nějakou tuhle krásku kterou jsi tady představila ty :D
    http://beautyfromgirs.blogspot.cz/…/11/mary-kay-recenze.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já si myslím, že se červené bát nemusíš. Podívej se na takovou Kate Hudson nebo Keiru Knightley. ;) Navíc tobě naopak zase mnohem víc sluší nude odstíny a nebo třepa perleť, to já vypadám s hodně perleťovou rtěnkou jako dobrej klaun. :D

      Vymazat
  3. tie farby,,<3
    http://mimlovee.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. Cutting edge není špatná, ale ty pozdější rtěnky z řady by Kate Moss drží líp. Cutting edge se proti nim trochu rozmazává. Ale je krásná. A jo, tyhle studené fialové opravdu bělí zuby. (Mám od Essence ještě výraznější fialovou, konzistencí přibližně stejně pitomou jako tebou popisovaný Revlon, mastná, jak vazelína.)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám i jiné rtěnky z té řady a musím říct, že právě s Cutting Edge jsem možná nejspokojenější. A škoda, chtěla bych nějakou kvalitní tmavou fialovou, klidně černou. :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)