Kompliment = jsem lesba ?

neděle 26. dubna 2015
původní zdroj weheartit
Ahooj, tak vás zdravím u nedělního článku. :)

Dnes bych se jen chtěla krátce vypsat na téma, které se ve mně celkem zakořenilo a já nad ním stále kroutím hlavou. 

Nikdy se mi nestalo, že by se mě někdo doopravdy zeptal "Aneto, ty jsi na holky?", ale již nespočetněkrát jsem cítila to divné napětí ve vzduchu a zkoumavé pohledy, kdy se snadno daly přečíst myšlenky a to, že je ten člověk objektem mého zájmu. 

A já volám neee, neee, neee a proč a proč a proč

To si takhle sedíte s kamarádkou, seznamujete se s někým novým, v tomto případě tedy s jednou slečnou a obě jí začnete skládat komplimenty, jak je krásná, jak má kouzelné oči, úžasně křivoučký nos apod. Potom vám dojde, že vypadáte jako pár lesbiček, co si hledají oběť pro svoje noční dobrodružství. 
Dobře, možná přehánim, ale pointu chápete, ne? 
Hlavní je, že tohle se mi děje skoro pořád. Mám mezi kamarádkami lesbu a holky, které jsou na tom podobně jako já...a je v tom rozdíl. Prostě je. 

No a jak na tom tedy jsem? Nálepku gay na čele nenosím a stejně tak proti nim nic nemám, vlastně je mám hrozně ráda. Tak co je špatně?

zdroj weheartit
Řeknu vám to jednoduše - já oceňuji ženskou krásu stejně tak jako mužskou. Dokážu se rozplývat nad mužskými vousy, stejně jako nad perfektně tvarovanou ženskou postavou. Možná dokonce trávím víc času na obdivováním žen, nežli mužů. Nepřijde mi to divné. Je to pro mě přirozenost, protože já v ženách vidím prostě krásu, ne nutně sexuální přitažlivost. 

Je mi líto, že nás takových není víc a já se proto dostávám do tak trapných situací. Většina z nás, kteří si totiž takové věci myslí, je málokdy řeknou nahlas. Přitom na tom není nic špatného, tomu člověku to maximálně zlepší den. 
Bylo by krásné probouzet se do světa, kde si ženy vzájemně sdělují, jak krásné jsou, jak jim to dnes sluší a jak se jim líbí jejich obětavost/veselost/podpora. Vždyť v tom jedeme všechny společně. Zbytečně se ženy vidí jako hrozba, jako někdo, s kým musí bojovat o přízeň mužů, úspěch, oblíbenost apod. 
Řekla bych, že by se tím minimalizovalo i to obrovské množství pomluv, které se často zakládá pouze na vzhledu. Možná bychom zahladili i závist. 

I muži by se měli v těchto ohledech cítit svobodně a nemuseli by být linčováni za komplimenty, které skládají svým kamarádům a jiným mužům. Samozřejmě by to dělali svým chlapským způsobem "hej, kde si koupil ty skvělý boty"/"vole, v tomhle tričku ti ty svaly tečou" a bůhvíjak ještě. 

Já se vám prostě a jenom snažím říct, že nejsem spokojená s množstvím komplimentů, které si vzájemně říkáme. Mělo by být mnohem větší, slova by měla být mnohem rozmanitější, přímější a konkrétnější. 
Chci nechat zmizet všechny podezřelé pohledy, že možná bych radši chodila za ruku s holkou. 


Asi by se dal článek rozvést mnohem dál a hlouběji, ale já chci znát i vaše názory, chci rozvést diskuzi a chci konečně zanechat předsudků. Takže mi napište, jak to máte vy, co se stalo vám a zda slyšíte komplimenty i od jiných žen/holek. 

Mějte se krásně a buďte sdílní ve svých komplimentech.

:)

13 komentářů:

  1. Doufám že jsem tento článek dobře pochopila. :) Já normálně skládám komplimenty i jiným holkám, nikdo se na mě divně nekouká ... nevím ale jestli se tomu dá říkat komplienty (ta holka je fakt pěkná apod.) vždy to myslím tak že je fakt hezká a že bych ta taky chtěla vypadat. Říkám to uplně normálně,občas semnou i kamarádky souhlasí! Nepřijde mi to nějak divné.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak si to pochopila správně a děláš dobře! :))

      Vymazat
  2. Já jsem člověk, který kompliementy neříká a ani nepřijímá. Ne že by mi někdo nějaký kompliment neřekl, ale mě to nějak netankuje :D Řeknu jen dík a pokračuju dál :D A jinak to s tou nálepkou, jo vítej v mém světě. Já si už pár let všímám, že si většina bých kámošů na Uni a i rodina myslí, že jsem lesba. Není to kvůli tomu, co u tebe, že bych skládala komplimenty holkám atd., ale je to proto, že neradním :D Takže už jsem zažila různé narážky na mě, že jsem lesba. A já se nad tím vždy bavím, ale nikdy se mě nikdo nezeptal jestli jsem nebo nejsem. Podle mě na to nemá nikdo odvahu, i když vím, že by třeba bráchové strašně chtěli se zeptat nebo si to prostě ujasnit :D Ale jak říkám, neudělali to :D A až to udělájí, tak já se budu tak smát :D (ps. nejsem :D)

    OdpovědětVymazat
  3. Páni, asi máme v tom případě třídu plnou slečen, milující jiné slečny, protože to je pokaždé něco. Minulý rok jsem si to ještě neuměla představit, ale tady to opravdu jde. Uvidíš ráno někoho a pochválíš mu něco, protože mu to prostě na tvůj vkus sluší. :-)

    OdpovědětVymazat
  4. Hodně často se ocitám v úplně stejné situaci. Lidé se na mě divně koukají, když jim pořád něco chválím. Ale proč? Vždyť je to hezké a zlepší to den a nemusím být nutně na holky :¨)

    OdpovědětVymazat
  5. Naprosto s tebou soucítím... Já jsem sice více stydlivý typ, ale taky řeknu svým kamarádkám, když jim to fakt sluší. Ráda oceňuji krásu a také bych chtěla zahnat tu závist a soutěživost ohledně mužů mezi námi .. :)

    OdpovědětVymazat
  6. Páni, úžasný článek, naprosto vystihuje moje pocity. Když řeknu před kluky, že ta holka je hezká, nebo že má hezkou postavu, kladou mi stejné otázky a přitom, to myslím, jenom jako kompliment. Naprosto výstižné!:)

    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  7. Absolútne s tebou súhlasím. Aj ja som občas mala taký pocit, že ak som nejakej kamarátke zložila kompliment, ostatní to brali presne tým štýlom, že to nie je len kamarátske. Ja sa však len snažím byť priateľská a nejako ostatným spríjemniť deň :) Super článok.

    OdpovědětVymazat
  8. Já osobně obdivuji holky stejně jako kluky. Jo, možná teď vyzním trochu divně, ale když klukovi pochválím svaly, proč bych je nemohla pochválit třeba holce, která na nich také makala. Stala se mi jedna věc, kdy jsme s kamarádkami, které se někdy chovají poněkud dětinsky a zvlášť jedna, šli jsme po městě a před námi šla opravdu nádherná holka (plavé vlasy, plné rty, hezky oblečená) prostě taková, jaká by chtěla být každá. Jsem heterosexuál, ale nemohla jsem si pomoc a před těmi kamarádkami prohlásila, že byla pěkná...samozřejmě se spustila debata o tom, jestli jsem lezba a atd.
    Nesnáším takové chování a strašně mě vytáčí. Vždyť jsem to myslela jenom tak, že se mi její styl líbil a její vzhled by chtěla mít každá. Podle mě není nenormální, když holka o holce řekne, že je třeba pěkná. :)

    OdpovědětVymazat
  9. AHOJ! Po prvé, super článok! A po druhé... Ja nie som lesbička, ženy ma nijakým spôsobom sexuálne nepriťahujú. Mám však oči, som srdcom esteticky založená a jednoducho vnímam krásu, všetkého druhu. Ak vidím pekné dievča, pomyslím si že je naozaj pekná. Pokojne to poviem aj frajerovi alebo kamoške čo je práve so mnou. Všimnem si keď má dievča peknú pleť, make up, že jej pristane čo ma oblečené...Cudzím sa však neprihováram a ani nedám komplimenty. Aj to však pristane mojej kamoške vždy to babám hovorím. A aj oni mne. Mne to vždy zlepší deň a cítim sa sebavedomejšie... Myslím že dávať PRAVDIVÉ komplimenty komukoľvek je úplne v poriadku. Rada ich dáva, rada ich dostávam (podľa toho od koho). Navyše slogan jednej firmy hovorí že dievčata sa neobliekaju pre chlapcov ale sami pre seba a pre seba navzájom. A preto kompliment od ženy vždy polichotí takým iným spôsobom ako od muža.

    Another.day.with.Hana

    OdpovědětVymazat
  10. Jsem ráda, že nejsem jediná hetero, která si o holkách kolem sebe myslí, že jsou krásné. Chvilku jsem i začala pochybovat o své orientaci, ale v tom možná hraje svoji roli nedostatek sexy kluků kolem mě, kdy se nemám na koho dívat. :D Ale své komplimenty holkám si nechávám pro sebe, tedy pochválím tričko, džíny nebo tak, ale to je tak vše :) Taky dokážu ocenit ženskou krásu i bez sexuální přitažlivosti, mnohdy si řeknu o některé, jejíž fotku vidím na internetu, že je vážně krásná a civím na ni déle než by se slušelo :D

    OdpovědětVymazat
  11. Přemýšlím, jestli je to českou zaprděností - takové to "moc nechval, aby nezpychl(a)", nebo homofobií. Nebo vlastně nevím, protože se mi stalo, že jsem byla podezřelá, že po někom jedu, flirtuju, balím ho jen proto, že jsem ho pochválila - zevnějšek, myšlenku, cokoli. Nevím, jestli je horší být za lezbu, nebo zoufalku, co loví chlapy... no, jelikož proti lezbám nemám vůbec nic, být za lezbu mi nevadí, tomu se pousměju, ale být za tu zoufalku, to je horší. Mimochodem spousta mužů si stýská, že je přítelkyně málo chválí, a opravdu by bylo celkem snadné je odloudit, kdyby mi právě o to šlo. Taky nejsem spokojená s chválením v naší kotlině.
    PH

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)