Recenze: mycí gely + má pleť a její vymyšlenosti

neděle 6. září 2015

Až příliš dlouho jsme tu neměli článek, který by byl beauty related, co? Já vím, já vím, někteří se radují, někteří mají stejně skličující pocity jako já. Oukej, přiznávám, jsem na odvykačce, dveřím drogerie se vyhýbám jako čert kříži (to se říká, že jo?) a je k tomu úplně jednoduchý důvod - zjistila jsem, že se oblékám jako vagabund a že mám sice spoustu krásných zlatavých očních stínů, ale nic na sebe. Snažím se samu sebe přesvědčit, že šaty dělají člověka a že tolik rtěnek nepotřebuji (blbost!) a tak si zakazuji nákupy. 
Nikomu to neříkejte, ale přese všechno jsem celá žhavá na paletku od Carli Bybel!  

Podařilo se mi ale koupit černé kalhoty, černou pouzdrovou sukni a bílé tílko! Základy přece nesou dům, že ano? Bože, dneska mi ty průpovídky nejdou. 

Ať se zájmem nebo z donucení jste klikli ale na recenzi mycích gelů - mycích gelů na obličej...samozřejmě. Budu se tedy snažit vám každý z nich popsat a říct vám jejich výhody či nevýhody a jako bonus vám na konci prozradím, co je ta nevzhledná růžová věc. 




Pure skin - Face wash od Oriflame

Dost jsem se bála, že když projedu název Googlem, zjistím, že už se dávno nevyrábí, protože upřímně...mám ho asi věky věků a víte, co se říká o prošlé kosmetice...Ale čekalo mne milé překvapení, tento gel se dá stále koupit - a to zde

Už jeho obal slibuje spoustu věcí a najdete na něm nápisy jako Detect Technology nebo Skin Eco System - Target and Control. Měl by být dobrou prevencí proti tvoření se nových pupínků, dále by měl hloubkově čistit pleť a obsahovat kyselinu salicylovou, která by podle mých zdrojů měla být velmi přínosná k čištění zanesených pórů. 

Je to v zásadě obyčejný gel, který nanesete na mokrou pleť, promasírujete a opláchnete. Jeho vůně není ničím významná, je to spíš takový chemicky svěží odér, který by se možná dal připodobnit k mátě. 
Po jeho použití stoprocentně cítíte, že máte kompletně čistý obličej, ale ten pocit se po několika minutách promění v pnutí a ta dehydratace je poněkud značná. Krém je v tom případě nutností. 

I po pravidelném používání nemůžu dát ruku do ohně za nějaký jednoznačný úspěch. Po pravdě netuším, zda měl gel na moji pleť vůbec nějaký vliv. Používala jsem ho zkrátka proto, že takový typ čištění preferuji. 

Ohledně složení obsahuje především Sodium Laureth Sulfate, Glycerin, Cocamidopropyl Betaine a PEG-7 Glyceryl Cocoate. To tedy nevím, co si mám myslet, pokud se podíváte na ty odkazy, pohyboval by se na takové té pomyslné hranici, kdy je to ještě dobré nebo už průšvih. Vzhledem k tomu, že pleť sice čistí, ale celkem brutálně vysušuje, si ale můžeme udělat závěr. 




Nordic Essentials - Cleansing gel mousse od Garnier

Dál tu mám čistící pěnový gel od Garnier. Ten by měl obsahovat detoxikační výtažek z hroznů a je určen pro normální až smíšenou pleť. Stoprocentně se nezaměřuje na řešení akné, je to spíš takový obyčejný mycí gel, který se zaměřuje na odstranění nečistot, makeupu apod. 

Vůně je určitě lepší - nevím, zda vážně cítím hrozny, ale určitě je příjemnější, víc svěží a směřuje k tomu ovoci. 
Po agresivnějším FaceWashi jsem dlouho nemohla přijít tomuhle zelenkavému protějšku na chuť. Měla jsem zkrátka pocit, že nedělá nic výjimečného. A taky že ne, ale přesto jsem si ho oblíbila víc. Pleť sice také vysušuje, ale určitě ne tolik. Pění zdaleka lépe, pěna je jemnější a zároveň lehčí.

Co je ale zajímavé, je jeho složení, které je pravděpodobně o něco horší než u předešlého gelu. Obsahuje opět Sodium Laureth Sulfate (čemuž bychom se měli vyvarovat tak jako tak), dále PEG-8, Coco-Betaine a PEG-120 Methyl Glucose Dioleate

Změna opět není vidět, už ani nevím, zda vůbec na mě kosmetické přípravky nějak působí. Zdá se mi, že poslední dobou jsou to stejně jen hormony a počet dvoudecek bílého. 




A co se týče formy, není mezi nimi žádný rozdíl, jak už vidíte sami na fotografii. 


Přejděme nyní k tomuto růžovému tajemství. Jednou z mých obsesí je odstraňování staré kůže, zní to masochisticky, ale především se jedná o peelingy. Miluji peelingy na obličej, miluji peelingy na tělo, nedám dopustit na pemzu, natož na lufu! 

Tahle gumová houbička je svatým grálem v ničení odumřelých buněk. Koupila jsem ji v DMku a stála něco kolem 70 Kč. Na houbičce naleznete dva povrchy - z větší části obsahuje malé gumové zoubky, které se při tlaku ohýbají, zatímco menší část je ještě jemnější - jsou to jen takové vyvýšené bublinky. Velmi chytře vymysleli i její držení - z druhé strany houbičky je malý čudlík, který držíte mezi prsty a navíc může sloužit k jejímu upevnění na vaše koupelnové obklady. :D 


Řeknu vám, po jejím použití moje pleť nikdy nebyla hebčí. O to horší je, že už ji nemohu používat. Čerstvě oprstýnkovaná snoubenka mého strejdy je totiž kosmetička a prozradila mi, že peelingy jsou pro mojí pleť zabijákem. 

A vůbec - začnu od začátku. 
Moje pleť si převážně dělá co chce. Nikdy jsem neměla vážné problémy, v pubertě jsem samozřejmě měla akné, párkrát jsem byla u kožního, používala i věci na předpis, ale nikdy to nebylo vážně vážné. V průběhu let se to lepšilo a já měla problémy jen občas. Někdy se něco vyskytlo, chvíli to trvalo a časem odeznělo. Poslední dobou...a mluvím o několika měsících...se to ale nelepší. Už dlouho jsem neměla čistou pleť, vždy jsou tam nějaké pupínky apod. 
Začalo mě to žrát, jako vážně žrát. Říkala jsem si, je mi dvacet, dávno nejsem v pubertě a takové problémy bych přece vůbec nemusela mít. Na druhou stranu vím, že je to z části marnivost, protože tak strašné to není, ale zároveň je to trvající problém, který mě omrzel a chci ho prostě řešit. 
V Indonésii jsem toho měla už vážně plné zuby a byla jsem rozhodnutá, že jak přijedu domů, chci jít na kosmetiku. Především proto, že jsem věděla, že něco dělám špatně. Jak to tak ale bývá, něco se pos*alo. Asi tři dny před odjezdem se mi začala dělat divná vyrážka na obličeji - byl to spíš takový velký mokvající flek kolem obočí, který se rozšiřoval k očnímu víčku a to samé jsem měla na noze. Kousnul mě totiž komár...nebo pavouk (to už se nikdy nedozvím) a ve stejné době jsem si rozdrápala beďar na obličeji, takže jsem si vším tím škrábáním roznesla infekci z nohy na obličej a zkrátka bylo to vážně k popukání. 
Přijela jsem domů jako mokvavý Frankenstein a to poslední, co mě čekalo, byla kosmetika. K mému štěstí (a určitě za to může moje vyrovnaná karma) jsme ale doma měli příbuzné ze Slovenska a mezi nimi i mojí novopečenou krásnou tetu, která měla několik let vlastní kosmetický salon. 
Dozvěděla jsem se, že nemám akné, ale pouze zanešené póry - ta nevzhledná krupice na tvářích, což je tolik nepříjemná na dotek. To nejhorší řešení je právě peeling, prý se tím dostávají ty nečistoty dál, šíří se infekce a prostě zaděláváte si na větší problém. Samozřejmě mi bylo vyčteno i moje věčné nimrání (kdo to ale nemiluje?) a bylo mi doporučeno sérum od Biodermy (které momentálně zkouším). 

Přesto se ale kosmetice nevyhnu, protože toho mám plné zuby. Dřív jsem měla pleť mastnou, nyní ani nevím, co to sakra je. Mám mastné i suché fleky, krupici na tvářích a pupínky mezi obočím i na bradě. 

Jsem na honu ideálního mycího gelu, nového pleťového krému a obecně sbírám užitečné rady! Volám o pomoc! :D Budu vám tolik vděčná za vaše tipy. Ráda bych si přečetla i vaše trable s pletí a co s nimi děláte. :) 

Mějte se krásně!

:)

6 komentářů:

  1. Urcite dej vedet, jak ti serum zafunguje :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neboj se, napíšu o něm snad samostatný článek. :) Chci ho ale nejdřív celý spotřebovat.

      Vymazat
  2. Já mám v zelené barvě od Garnier takový peeling a jsem s ním vcelku i spokojená. :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)