Podzimní burgundy makeup

neděle 11. října 2015

Zase podzim. Člověk by ani neřekl, jak rychle ten čas utíká. Letos si jeho nástup ale vychutnávám a stíhám si všímat změn počasí, barevného listí a mlžného oparu. Mám podzim hrozně ráda, pravděpodobně je to moje druhé nejoblíbenější roční období - hned po létě. Miluji zemité barvy, které sebou přináší - všechny tóny zelené, hnědé a často právě i vínově zabarvené listy. Vínová či burgundy je totiž to, o čem to dnes celé bude. 

Během let jsem poznala, že tato barva mi sluší, zda to dělají vlasy nebo pleť, nevím, ale náhodou není, že mám v šatníku právě hned několik vínových kousků (pamatujete si tento článek, jenž byl vlastně takovým lookbookem?). Bylo jen otázkou času, kdy i do makeupové sbírky přibudou nějaká vínová líčidla. A tak se ke mně dostaly stíny od Gabriella Salvete v odstínu 10 (na webu odstín 04). 



Líčení je spíše večerního typu, záleží především na jeho intenzitě, ale ani bych neměla problém s ním jít do školy nebo nakupovat. :D Vybrala jsem tři varianty pro rty, ale ve své podstatě jsou všechny na jedno brdo - tmavší nude s nádechem do růžova - dejme tomu. 

Základ:

Na čistý hydratovaný obličej jsem nejdříve rozetřela bázi od Dermacolu a soustředila se především na části, kde mám rozšířené póry. Makeupu nepoužívám moc, zjistila jsem, že velmi snadno vypadám jako "cake face", takže se poslední dobou snažím spíš ubírat (makeup ale používám jen velmi zřídka), takže necelá jedna pumpička je tak akorát - nadávkuju si ji na hřbet dlaně, potom prsty rozmažu na tváře, čelo, bradu a nos a šáhnu po mém nejoblíbenějším štětci vůbec - Powder Brush od ELFu - a vše pěkně zapracuji do pleti. 
V létě jsem přesedlala na jiný korektor a to Perfect Stay 24h od Astoru a musím říct, že mi ta tekutá forma vyhovuje. Velmi lehce se roztírá, vstřebává do pleti, ale pokud se to přežene s makeupem, v kombinaci s korektorem to leze do pórů. 
Zafixovala jsem to skvělým pudrem od Rimmelu - Stay Matte v odstínu Transparent




Ladění:

Když porovnám, jak jsem se malovala v létě a jak teď, když chodím do školy, ironicky jsem byla mnohem víc vymazlenější v tom pařáku. Hrála jsem si s konturováním, rozjasňovači a nikdy nezapomněla na tvářenku. Momentálně jsem ráda, když si nalíčím oči. :D 
Přesto jsem ale nevynechala alespoň lehké zvýraznění lícních kostí, použila jsem matný oční stín z paletky od ELFu. 


Oči a obočí:

Obočí je základ, to už ví každý. Já osobně většinou procházím fázemi, kdy miluji tužku nebo naopak používám jen stín. Nyní mám ráda jemný, ale stále výrazný efekt matného stínu od Essence (odstín 17 no cream, no sugar), je to tedy především proto, že na oční víčko je málo pigmentovaný a celkově dost práší - vy si ušetřete peníze a koukněte radši po něčem jiném. Každopádně na obočí očividně stačí. V DMku jsem si potom vyhlídla štětec značky Ebelin, je to malý zkosený štěteček, který se vlastně strká do víčka, jenž představuje kartáček na řasy/obočí. Měla jsem z něj hroznou radost, ale očividně je to nekvalitní shit, protože už teď se mi ten plast polámal. 



Teď je na řadě vyhrát si se stíny - v podstatě na celé oční víčko jsem naťukala plochým céčkovým štětcem perleťový champagne oční stín od Gabriella Salvete v odstínu 03. Bohužel na fotkách zrovna nedokazuje svoji velmi slušnou pigmentaci. 



Do pomyslného véčka na okraji oka jsem poté rozprášila burgundy odstín a nezanechala žádné tvrdé přechody. Tentokrát nevynechte ani spodní linku, ale vystínujte pouze vnější třetinu. Vytvoří to potom velmi něžný jednolitý look, který zároveň nabude na intenzitě. 



Nezbývá už nic jiného než nakreslit černou linku s vlaštovičkou, jak jí ráda říkám, a řasy přetřít několika vrstvami řasenky - po pravdě s Rimmelkou to ale většinou zvládne i jedna. ;) Tentokrát jem zkoušela nové linky od Dermacolu a jsou naprosto super, červenou Rimmelku Rockin´Curves jsem měla taky nově, ale je to pouze jiný odstín - Black, narozdíl od černé, která je Extreme Black. 



Jak jsem již psala, vybrala jsem tři varianty pro rty, já jsem měla myslím tužku na rty od Flormaru v odstínu 203 Subdued Pink. 


A tady je už výsledný makeup. :)


Jaká je vaše nejoblíbenější podzimní barva a malujete se více intenzivněji právě na podzim či naopak ubíráte?

Mějte se krásně a ovíněně!

:)

16 komentářů:

  1. Jsi moc hezká, já mám podobné proporce v obličeji jako ty, i brýle stejného tvaru a hnědé vlasy a ... sakra, co dělám špatně! :DD. Tenhle makeup ti moc sluší. Ty linky tomu dodaly dost šmrnc :)
    Dede z blogu Ježkovy voči :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ale prosímtě, to jsou mi komplimenty! I ty jsi krásná! :) A máš náádherný design blogu. ;)

      Vymazat
  2. Asi neměním intenzitu malování během roku. Já vyznávám spíš jemnější líčení, pouze večerní líčení mám výraznější. Hezké podzimní barvy.
    http://kniho.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. I to je možnost. :) Já musím říct, že poslední dobou se maluji úplně minimálně, ani linky už moc nenosím...a to je na mě co říct! :D

      Vymazat
  3. Na jeseň zbožňujem kombináciu zlatého očného tieňu a burgundy rúžu na perách :) To na mňa vyslovene kričí "jeseň" :)

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Docela jsem se při té zlaté zasnila, máš pravdu! :D

      Vymazat
  4. Krása! Moc se ti to povedlo, strašně se mi líbí tvoje vlasy a rty :)

    Naturalium Coconut Body Lotion

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mockrát děkuji, jsi zlatá. :) Koukala jsem na tvůj blog a po rychlém přeběhnutí - super!

      Vymazat
  5. Miluji odstíny červených listu, vínovou a krásně teplou hnědou. Podzim je naprostou oázou krásných barev.
    Ideální čas na toulky přírodou.

    Jinak - jsi neuvěřitelně půvabná. A i když jsi nalíčená, je to všechno velmi přirozené a decentní.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tvoje komentáře mi vždycky zahřejí srdíčko. Mockrát a opětovně Ti děkuji, drahá Jejko! :)

      Vymazat
  6. pěkné líčení, tenhle článek mě hodně bavil! :)
    Denisse Beauty

    OdpovědětVymazat
  7. Vypadá to úchvatně. Moc ti to sluší. :) Taky mám ráda podzim.
    www.be-crea-tive.blog.cz

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)