Šustění papíru, zlatá mašle, blažený úsměv - je to tady!

pondělí 21. prosince 2015

Upřímně a pro váš klid vám přeji, že už máte koupené a zabalené dárky. :D Stres zkrátka k Vánocům nepatří, alespoň by dle mého neměl! Pokud ale patříte k vánočním lajdákům, přináším vám inspiraci pro balení dárků, bohužel ty už budete muset koupit sami! 

Já se bez ostychu přiznávám, že jsem dárky kupovala už od září, především tenkrát v Ikee, kde se nákup věcí do bytu změnil na vánoční šílenství, ups. Hnědý balící papír mám dokonce od srpna, protože jsem nutně potřebovala výstelku do šuplíků, šuplíky mám sice prázdné, ale zato jsem do něj zabalila každý dárek, který mi skrze ten podzim a zimu přišel do ruky. 
A vůbec toho nelituji! Hrozně se mi zalíbil ten starodávný pocit obyčejného papíru, který se zároveň tváří tak honosně. Je toho navíc obrovská role, takže věřím, že do něj budu moci balit dárky ještě celý příští rok! 

Chtěla jsem, aby dárky působily přírodně, ale zároveň jsem jim chtěla dodat něco šmrncovního. Proto jsem v Albertovi vybrala tenhle napolo přírodní pozlacený provázek, kterého jsem sice vyplácala dvě balení, ale zlatá se mi k té hnědé zkrátka hodila. 



Letos jsem také chtěla vyrobit cedulky, protože mi přišlo škoda psát na tak krásný papír. Původně jsem je chtěla vlastnoručně kreslit, ale potom mě napadlo zadat do googlu "christmas tags" a za chvíli jsem už hledala takové, které bych mohla jen stáhnout a vytisknout. A dají se najít opravdu krásné! I kdyby jste je měli jen vystříhat z fotky. 



Balení dárků je pro mne až posvátná věc. Celkově celý ten proces mi přijde naprosto kouzelný, pokud tomu tedy člověk opravdu věnuje čas. Nejdříve musí přemýšlet, co by si daný člověk přál, musí prolézt desatero obchodů než najde zrovna ten nejlepší nebo naopak při obyčejné vycházce do města narazí na maličkost, díky které si vzpomene třeba na svou babičku. 
Potom je tu vybírání správného papíru, stužky, mašlí, nálepek, cedulek, spousta odstřižků, boje s izolepou a lepidlem a když konečně před sebou vidíte hromádku (v mém případě spíš hromadu) zabalených dárků, máte pocit, že Vánoce už klepou na dveře. 




Cedulky stačí vystřihnout z papíru, obkreslit na čtvrtku, vystříhat šablony, nalepit barevné kartičky na tvrdou šablonu, proděravět a je hotovo! Nezapomeňte vepsat správné jméno! :)




Teď už stačí jen dárek zabalit, pokud možno co nejúhledněji (já si naštěstí pro článek vybrala DVDýčka pro bráchu) a převázat stuhou. 
Ze začátku jsem vázala dárky klasicky a pravidelně, ale potom mě začala bavit i asymetrie a několikanásobné obvázání a nakonec to mohlo skončit nějak podobně: 




Tohle je pravděpodobně jeden z mých nejoblíbenějších článků, které jsem kdy dala do kupy. Doufám, že se vám bude líbit taky a že se mi pochlubíte i se svými výtvory! Ať už je to na blogu či na instagramu. :) 
Mimochodem pro ty, kteří se pro odběr článků nemohou či nechtějí přihlásit zde na blogu, existuje i facebooková stránka blogu, kam přidávám nové články hned, jak je publikuji. :) Jinak jsem takhle pro veřejnost nejvíce aktivní na instagramu, takže mě můžete sledovat i tam. 

Tímto článkem bych vám také ráda popřála krásné Vánoce, ať už je strávíte kdekoliv a s kýmkoliv, především Vám přeji pohodu, spokojenost, blažené úsměvy a radost! Nacpěte si žaludky a uvidíme se po Vánocích! :) 


Mějte se krásně a vánočně! 

:)

13 komentářů:

  1. Strašně se mi líbí název článku! Jinak já balení dárků vyloženě nesnáším, v pátek jsem k tomu sedla a vypotřebovala jsem celý balící papír a padlo plno sprostých slov :D

    Christmas Prague 2015

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No, není to úplně stoprocentní pohádka. :D Co mě dokáže vážně naštvat je chvíle, kdy zjistím, že jsem ustřihla o pár centimetrů menší kus. :D

      Vymazat
  2. Letos bylo vše vybráno v krabicoidním tvaru, takže balení byla jedna radost.
    Jen vymyslet, čím koho obdarovat... To byla letos nějak fuška.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Fakt? Mně dělají problémy jenom chlapi, pro ně je to vážně dřina! :D

      Vymazat
    2. Mě ten můj letos dal pěkně zabrat. Když něco chtěl, tak si to prostě koupil. A ještě má v prosinci narozky. :DD

      Vymazat
  3. Jéé ty dárky jsou zabalené vážně dokonale! Jednoduché, ale přesto tak nádherné! :)
    Diary of a Girly Things

    OdpovědětVymazat
  4. Páni, máš to krásně zabalené, ne nadarmo se říká, že v jednoduchosti je krása :) asi příští rok vsadím na podobnou kombinaci, ty červené křiklavé papíry už nemají vůbec žádné kouzlo... krásné svátky!
    Getmovin by Deni

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak! S opožděním Ti děkuji a přeji krásný nový rok! :)

      Vymazat
  5. Krásne balíš darčeky :)
    www.tobecreativehasnolimits.blogspot.sk

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)