Recenze: Sérum od Biodermy

pondělí 8. února 2016

Po delší pauze jsem tu s rychlým kosmetickým článkem a pokud hledáte nové pomocníky do koupelny, možná se vám bude hodit. 
Už asi rok se mi na obličeji tvoří podivné útrapy, v létě jsem ve svém boji s pletí rezignovala a koupila si (na mě) drahé sérum od Biodermy a čekala zázraky. Dočkala jsem se?

Jen velmi rychle vám prozradím, s čím se potýkám, protože je důležité, abyste věděli, zda to může fungovat na vás, na váš problém. Nemám akné v jeho typické podobě, které znáte z dob puberty. Moje pleť se věkem stává čím dál tím komplikovanější a já z ní trnu čím dál tím více. Mým základním problémem jsou zanesené póry, nejenže jsou velikosti kráteru, ale nic na ně nefunguje. Dalším čertem jsou ty k vzteku nepříjemné hrbolky na tvářích, které na první pohled možná nejsou vidět, ale vás rozčilují neustále. 

To bychom měli - dle mého úsudku mám problém s množstvím mazu, který nemá kudy unikat. Doufala jsem, že ne nejlacinější a věhlasná značka Bioderma mi pomůže. 


Řekla jsem si, že nebudu dělat uspěchané závěry a účinek séra vám popíšu až tehdy, když z něj nic nezbude. Svoje předsevzetí plním, dnes mi už na poličce leží prázdná tubička, která mi připomíná, že bych měla sepsat tento článek. 

Co nám sérum slibuje a jak by se mělo používat?


Já používala sérum většinou jednou denně (večer), ale občas i dvakrát. Na vyčištěnou pleť jsem nanesla sérum a poté obyčejný krém. 

Vůně je svěží, pro mě příjemná, konzistence velmi lehká a sérum se neuvěřitelnou rychlostí vstřebává. Což je výhoda i nevýhoda, protože se může stát, že si vymáčknete dostatečné množství, ale nestihnete ho rychle rozmazat na určená místa a máte po - PUF! - krém je fuč. 



Už se ale asi ptáte: "Tak funguje to teda?". No, na mě ne. Neříkám, že nebylo poznat vůbec žádný účinek. Některé dny byly lepší, ale v závěru se žádná velká změna nekonala. 

Nemůžu vám říct, dejte od toho ruce pryč, je to shit, vůbec to nefunguje atd. atd. Vím o slečně, která by bez tohoto přípravku nedala ani ránu, ale mě vůbec neoslovilo. Myslím si, že na klasické akné a v období puberty to je pravděpodobně zázrak - určitě má skvělé zmatňující účinky a množství mazu redukuje, pokud máte ale rafinovanější problémy s pletí jako já, odpověď na vaše modlitby to pravděpodobně nebude. 



Momentálně zkouším jiné věci, ale především začínám zjišťovat, že ultimátní kosmetický zázrak na mou pleť neexistuje. Příčina totiž bude někde jinde. 

Zažíváte podobné útrapy a našli jste už něco, co by vám doopravdy pomohlo? Nejenom v oblasti kosmetiky, ale i v rámci životního stylu, tajné babské rady apod.? Podělte se! 


Mějte se krásně a pokud možno bezpupínkově! 

:)

9 komentářů:

  1. Přesně tohle sérum používám také, mažu si ho ráno po vyčištění pleti micelárkou a před líčením. Ta konzistence, vůně i pocit na obličeji je moc příjemná, ale jinak mám stejný dojem jako Ty - nijak extra to nefunguje. Postupně dokupuju od Biodermy víc produktů, doteď jsem měla jen micelárku a tohle sérum, ale teď jsem přidala ještě mycí gel, tak uvidíme, zda všechno pohromadě něco udělá.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já už si dneska myslím, že to nefungovalo vůbec. :D

      Vymazat
  2. Ja si tento rad Sébium od Biodermy neviem vynachváliť ♡

    ♡ Giveaway ♡

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Důkaz toho, že každá pleť je jiná a že každý reaguje na stejný produkt různě. :)

      Vymazat
  3. Ja som mala šialené akné, dostala ma z neho až antikoncepcia a biderma sébium global - výborný skvelý! Vždy keď sa mi kde si niečo náhodou vyraší za jedinú noc to zahná preč! Akné a lá treťohory ma už síce netrápi, problémom sú u mňa rovnako ako u teba neskutočné pory a čierne bodky. Nepomáha mi nič, ani primer pod make up ich nezakryje. Pravidelne chodím ku kozmetičke ale nelepší sa to... a síce neviem čo s tým, no vďaka tomu že moja pleť bola oveľa horšia tak mi to až tak nevadí :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Nevím, zda sis pořizovala antikoncepci jen kvůli pleti, ale obecně s tím nesouhlasím, od doktorek, které to pubertálním holkám vypisujou jen na pupínky, to chápu jako velkou neprofesionalitu. Asi je to ale také tím, že mi je ten hormonální koncept stále více proti srsti.
      Každopádně je vidět, že jakmile je jednou něco pěkně na ho*no, více si vážíme chvil, kdy je to fajn. :) Já se to snažím už moc neřešit a hlavně nenimrat! :D

      Vymazat
  4. Na mňa tiež nič dlho nezaberalo, ale potom som mala problémy so žalúdkom a musela som teda obmedziť vyprážané, mastné jedlá a prestať piť kávu. Teraz pijem miesto kávy zelený čaj, pleť čistím hydratačným mydlom Dove alebo detské, lebo gély mali vždy bumerang efekt a akné som sa nikdy nevedela s nimi zbaviť. Biodermu tento rad Sébium mám vyskúšaný asi celý a jediná fakt dobrá vec je micelárna voda, na odlíčenie mastnej pleti ako stvorená, ostatné veci sú fajn, ale účinnosť je slabá. Skús aknecolor, ten vyrážky dobre suší alebo od Essence SOS Spot Killer ten je super na nové vyrážky, do pár hodín sú menšie a prisušené a tiež Sudocream je dobrý na vyrážky. A akné to chce čas, ale dá sa toho zbaviť, hlavne pleť zbytočne neodmasťovať lebo potom to má opäť bumerang efekt a mastí sa ešte viac.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Bohužel jak jsem psala v článku, nemám klasické akné a nemohu proto proti němu tak dobře bojovat. Hádám, že ten aknecolor by byl na mě zbytečně moc drastický. Poslední dobou se snažím zjednodušit péči o pleť a začala jsem používat přírodní krémy a řekla bych, že to začíná být vidět. Máš tedy pravdu, že zdravý životní styl je velmi důležitý. Beztak se smaženého jídla asi hned nezbavím, protože smažák v housce je moje poznávací znamení! :D

      Vymazat
  5. Biodermu mam rada, ale z rady Sebium mi vyhovovali asi iba cistiaci gel a micelarna voda.
    |Kaviareň u mačky|

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)