Recept: Těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou

úterý 19. srpna 2014

Zatím to vypadá, že můj blog nemá vůbec žádný řád a ničeho konkrétního se netýká...a tak je to správně. Jsem to já, věci, které mám ráda, můj dennodenní život. A protože a jelikož jídlo zbožňuju a považuju to za velmi jednoduchý prostředek k lepší náladě, objeví se tu možná i nějaké mini recepty. Recept jako takový to asi nikdy nebude, protože já beztak nevařím žádné složitosti. Většinou se řídím pravidlem: Co trvá déle než půl hodiny, nedělám. 

Dnes tedy až směšně jednoduchý těstovinový salát s tuňákem a mozzarellou. 



Budete potřebovat: 

  • těstoviny (jakékoliv, já zvolila vrtulky)
  • plechovčičku tuňáka (za mě ve vlastní šťávě, tento má 80 g)
  • sýr mozzarella
  • olivový olej
  • zeleninu dle vašeho výběru - chci ale vyzdvihnout listový špenát, který můžete vidět vpravo v plastovém sáčku, je to skvělá náhrada obyčejného listového salátu





Začněte těstovinami, než se uvaří, stihnete hravě nakrájet veškerou zeleninu a přidat všechny přísady. Tip: předvařte si vodu v rychlovarné konvici a teprve potom jí dejte do hrnce a osolte. 
Nakrájejte všechnu zeleninu na libovolně velké kousky a přidejte listový špenát, já tam hodila dvě velké hrsti. 



Dále vyklopte do mísy plechovku tuňáka a kostičky mozzarelly. Zalijte to dvoumi lžícemi olivového oleje a je čas si přecedit těstoviny. Já osobně nemám ráda takovýto salát za tepla, takže jsem je nejdříve dala vychladit a hotový salát dala ještě na chvíli do lednice. 



Teď už stačí jen naservírovat na talíř a pustit se do jídla. Dobrou chuť! 



Pozn.: Salát je nejvhodnější právě v létě, protože je lehký a přesto zasytí. Pokud se trápíte s pitným režimem, tak nemusíte zoufat, protože zelenina obsahuje spoustu vody, obzvláště okurky. Pokrm si můžete dochutit jakýmkoliv kořením dle vaší chuti, myslím si, že by byla vhodná bazalka, já ale upřímně moc koření neholduji - resp. ne k takovému jídlu, spíš si vychutnávám pestré chutě zeleniny (většina je ze zahrádky!).



Jídlo je pro mě skoro obřad a naprosto miluju se uvelebit v křesle, položit před sebe talíř a pustit si seriál/film nebo právě někoho z youtuberů - tento den to byly vlogy Alfieho, najdete ho na jeho chanelu PointlessBlogTv


Mějte se krásně a dejte vědět, zda jste salát zkusili! 

:)

2 komentáře:

Děkuji za Váš čas. :)