Jak je důležité mít dobrou kadeřnici + tipy, jak ji najít

neděle 30. listopadu 2014
zdroj - stačí kliknout na obrázek

Jsem si naprosto jistá, že každá z vás to zná. Chvíle, kdy odcházíte od kadeřnice, chce se vám brečet, na hlavě máte pár chlupů a vaše sebevědomí se rázem zatoulalo. Přičemž většinou chcete přeci jenom zastřihnout konečky, co?
Nebo bylo snad na obrázku mikádo? No, nebylo. Proč mi na hlavě udělala hrnec, když jsem chtěla ten stylový účes, co měla krátkovlasá Emma Watson? Proč mám pocit, že mám trvalou, když jsem chtěla jen chic retro vlny? Poznáte se někde? 

Možná jste se dokonce začali ze zoufalosti stříhat sami...a po prvních pokusech jste raději nosili měsíc čepici. Nebo se sice sami stříháte, ale velmi velmi opatrně, takže nakonec je to všechno takový neslaný, nemastný...ale vy chcete prostě víc. 

A mohli bychom se na chvíli zastavit u těch cen? Za jakž takž dobrý střih po mně chce jako 700 Kč? Čeká snad, že jí dám ještě dýško? 

A tak dále...a tak dále. 

Já říkám NE! Stop všem kadeřnickým tyrankám.

Proč? 


Protože hned po vašem typu vlasů přichází na podium paní kadeřnice, která rozhodne o vašem vlasovém osudu. Věřte mi, že i nejuniverzálnější typ vlasů, úchvatnou kvalitu a hustotu, může zničit klidně jenom střih. Tam to totiž všechno začíná. Všechno ostatní, jako je péče, správné mytí, vlasové přípravky, všechno je to druhořadé. Prostě když jste špatně ostříháni, nezmůžete nic. 

Často si i namlouváme, že naše dokonalá paní kadeřnice za to nemůže, že vás sice ostříhala o pár centimetrů více, ale prostě máte tak nepoddajné vlasy kvůli genetice, typu vlasů apod. Blbost. 

Třeba máte dlouhé jemné záclony, se kterými se nedá nic dělat, ale to možná proto, že se k vašemu obličeji mnohem více hodí krátký sestřih. Stěžujete si na vaše husté nepoddajné mikádo, ale vlastně by vám sedly dlouhé lokny. Chcete si nechat narůst delší vlasy, ale každý den svou kudrnatou hřívu žehlíte. Zkrátka typické vlasové přešlapy, na které by vás měla právě vaše kadeřnice upozornit. 

Přesuňme se tedy od proč k jak

1. Nezůstávejte u špatné kadeřnice.
Zní to logicky, jednoduše...přesto spousta z nás tuhle chybu dělala a dělá. Včetně mě. Já si stále říkala, třeba jen neměla svůj den, špatně mě slyšela...bla bla bla. Ne. 
2. Vyšší cena vám nezaručí dobrý výsledek.
Mám několik kamarádek, které chodí ke kadeřnicím, kde se platí skoro na tisíce...spousta z nich si pokaždé stěžuje. 
3. Kadeřnice k vám musí přistupovat jako k novému stroji - chce to nejdřív návod. 
Pokud jdete do salonu, kde jediné, co uslyšíte je: "Tak jak to dnes chcete?", vymyslete si radši rychlý únikový plán a mazejte domů. Pokud s vámi ta paní, co drží nůžky, nejdříve nemluví, neptá se na vaše vlasy, na vaši péči, je prostě zle. Jestli vás má totiž dobře ostříhat, musí nejdříve vědět, jak se vlasy chovají v určitých situacích. Musí ty vlasy znát jako svoje boty. 
4. Dívejte se na obrázky kolem. 
Visí na zdech jen samé ultra moderní účesy? Většinou naprosto šílené a krátké střihy? Nebo naopak máte pocit, že jste se ocitli ve filmu ze 70. let? Spousta kadeřnic může být vlasovými masochistkami, které se vyžívají ve zběsilém stříhání a nechávají se unést - proto je z 1 cm najednou 5. 
5. Bere svoje povolání jako maraton, ne jako sprint. 
Každá správná kadeřnice se neustále vzdělává. Jezdí na semináře, nechává si posílat nové výrobky, nové vlasové pomocníčky apod. Ví, že je to nutné, aby se ve svém povolání mohla nazývat profíkem. Protože není nic horšího než odcházet s účesem našich babiček. 
6. Měli byste se cítit dobře. 
Dejte na svojí intuici. Pokud se pod každým střihnutím zavrtíte v křesle a modlíte se k Bohu, aby se ofina alespoň trochu podobala té na obrázku, je to špatně. Zda máte čest s podivínskou introvertkou, která na vás hodinu nepromluví a vy máte celou dobu pocit, že ve vzduchu visí trapné napětí, je to taky špatně. 
7. Kompromisy
Přestože víte, že tenhle střih pro vás není nejlepší a chcete si ho za každou cenu prosadit a kadeřnice vám říká ne, neměla by podlehnout vašemu vlivu, ale nabídnout vám jiné, lepší řešení, upravit vaší představu do nějakého lepšího, rozumnějšího stylu. Dobrá kadeřnice si nevezme na svědomí zničené vlasy. 

Já už svoji vysněnou kadeřnici mám a je tak skvělá, že mi posílá boty, které už nechce nosit a ostříhala by mě i o víkendu, když bych potřebovala.  
A nejlepší rada, kterou mi kdy dala?
Poslouchej svoje vlasy. 
Z toho se všechny můžeme poučit. Ctěte svůj přirozený typ vlasů a nesnažte se ho měnit (např. žehlit kudrnaté vlasy). Věřte mi, že komplimentů bude přibývat. 

Najít správnou kadeřnici je tak trochu jako hledat toho správného parťáka pro život, takže hledejte, hledejte, hledejte. :)

Souhlasíte se mnou? Jaký tip se vám líbil nejvíce a našli jste vy už svoji správnou kadeřnici/kadeřníka?


Mějte se krásně! 

:)

9 komentářů:

  1. Dobře napsaný článek :) S tou kadeřnicí s tebou naprosto souhlasím, já jsem třeba takový šílenec,že moje kadeřnice se bojí každého mého nápadu :D protože každý měsíc si vymyslím něco jiného, jsem dost velký pedant na barvu, já mám prostě představu a někdy vidím jak je pro ni těžké mě uspokojit, ale vždy podává velice dobrý výkon a rozhodně konečky zastřihuje tak jak jsme domluvené :) po dlouhém hledání, jsem rozhodně spokojená :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Hádám, že ty jsi takový ten maniak s barevným rozcuchem, co? :D Těch by se jako kadeřnice taky bála. :D Určitě je těžký tě uspokojit. :D

      Vymazat
  2. Ahoj, no můžu říct, že najít dobrou kadeřnici mi dalo fušku, naštěstí jsem ji našla a díky ní mám teď vlasy dlouhé a zdravé. A ke všemu není vůbec drahá, většinou mě jedna návštěva (melíry, zastřižení konečků, úprava) stojí 450 Kč. Předtím jsem zkoušela i drahé kadeřníky z Welly nebo Matrixu, ale máš pravdu, že vysoká cena nezaručuje spokojenost. Krušné to pro mě bylo, když mi ta moje odešla na mateřskou. Naštěstí už zase pracuje, děti má dvě a snad už další neplánuje a budu k ní jezdit navždy. :)
    blog Měj se ráda

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to tedy gratuluju, protože 450 Kč, ve kterejch je i cena za barvení, tak je to trefa do černého! :)

      Vymazat
  3. Já u kadeřnicí moc problém nemívám:) Mám jednu fakt skvělé, která mě vždycky ostříhá tak jak chci, nebo mi poradí a vždycky ve finále jsem s účesem naprosto spokojená. Ale většinu kamarádek co mám, problémy mají.
    Ale jsou to skvělé typy, které rozhodně pomáhají!:)

    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Dobrou kadeřnici ti moc přeju. :D A příště až se ti budou kamarádky svěřovat, můžeš na ně vytasit nějaký moje tipy! :)

      Vymazat
  4. Já mám ten problém, že mám hodně specifické vlasy, to znamená kudrnaté a doopravdy husté, které musím mít neustále svázané, aby mi šel vůbec vidět obličej. No a snad žádná kadeřnice mi s nimi nedovedla poradit. Takže jsem u žádné nebyla už rok, nechávám je růst a doufám, že se to tím zlepší. Po umytí je mám naprosto příšerné. Zkouším všemožné přípravky, ale zatím vždy, když vyjdu ven, vypadám jako čarodějnice. Takže tento týden si koupím nějaký šampon od značky Elseve a budu doufat, že se něco změní, protože už nevím, k jaké nové značce bych se měla obrátit dál :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. A nepomohlo by ti, kdyby sis je nechala prostříhat? Nebo je to potom ještě horší?
      Ale nevím, mám ráda obrovské husté hřívy, je to trochu nepraktické, ale vypadá to nádherně. :) Znáš třeba zpěvačku Ellu Eyre? Každopádně délka by mohla pomoct, protože ty vlasy ztěžknou, zkus dávat do konečků i oleje (třeba kokosový), vyživí je a vlasy potom nebudou mít takovou potřebu se krepatit. A třeba by to vyřešil i šikovný střih. :)

      Vymazat
  5. Dobrý den všem,
    tohle je určitě důležitý. Taky jsem dlouho vybírala, ale vždycky hledám lepší možnost. Samozřejmě to samé platí i o kosmetičce. Nebo o salónech, kam ráda chodím. Třeba jeden pěkný je přímo tady. Je to nedaleko... a jsou tam moc fajn lidi. <3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)