Get Ready With Me: Natural/Everyday/No makeup

středa 14. ledna 2015

Dneska před vámi obnažuji svou holou tvář bez jakéhokoli dotyku makeupu a ukážu vám, jak málo stačí, aby vypadal člověk "živě". Je to look velmi jednoduchý, rychlý a je skvělý pro ty, co ráno chtějí ušetřit co nejvíce času. 

Dopředu vás varuji, že moje pleť má i své nedostatky a že tam také zůstanou. :D Nejsem zrovna fanoušek každodenního full makeupu a mám ráda pocit, když vím, že moje pleť dýchá. Asi založím kampaň "Ukažte beďary!" :D Nebojte se ale...i já se stále učím, jak být sebevědomější a sebevědomější, takže úplně nenamalovaná chodím málokdy. Už ale dost keců, Aneto, a jdem na to. 

Všechno, co jsem použila, je tady: 




Začala jsem korektorem, který jsem prstem rozmázla po celém víčku až k obočí a zakryla s ním i kruhy pod očima. Pleť jsem přepudrovala a zároveň lehce vykonturovala dvěma odstíny - tmavší pod lícní kost, kolem vlasové linie a vyrámovala jsem s ním obrys obličeje, světlý na T-zónu a celkově jsem zmatnila střed obličeje. Konturování s pudrem je pravděpodobně ten nejpřirozeněji vypadající způsob, jak dodat obličeji nějakou tu dimenzi. Znáte ten pocit, když se ráno kouknete do zrcadla a vypadáte úplně mdle, že jo? 

Dalším a velmi důležitým krokem je obočí. Myslím si, že je dobré si vybrat vždy jednu věc, která by měla být takovým hlavním poutačem pozornosti. U tohoto "no makeupu" to je právě obočí. Z paletky jsem vybrala nejtmavší stín (vidíte dole) a vyrýsovala s ním obočí malým štětečkem. Obsahuje nějaký ten shimmer a já se tím dopustila jednoho z nejhorších makeupových prohřešků, já vím, ale jsou chvíle, kdy nad tim můžete mávnout rukou, ne?



K nalíčení očí jsem použila dva matné odstíny na pohyblivé víčko a nejtmavší na vykreslení linky. 

Nejsvětlejší béžový odstín jsem nanesla céčkovým štětcem na celé pohyblivé víčko. Vlevo je víčko bez stínu a vpravo již sjednocené stínem. 



Záhyb jsem vykreslila teple hnědým stínem a rozmazala ho do špičky střiženým štětcem. Soustředila jsem se především na vnější část oka a kreslila jsem ležaté písmeno V. Asi takhle:



Potom jsem si na pomoc vzala zase malý štěteček a nejtmavším stínem jsem obtáhla vnější třetinu řasové linie. (Řasová linie, ech.) Trošku jsem tuhle mini linku vytáhla do toho véčka, co jsem nakreslila předtím a oči tak jemně prodloužila. 



Oči jsem zakončila řasenkou, abych oči otevřela a "dostala je z důlků". :D Použila jsem na to dvě vrstvy mé nové řasenky od Keenwell, jejíž kartáček vidíte tady dole, a potom také jednu vrstvu mojí Rimmelky, která už bohužel vysychá a až vyschne úplně, moje slzné kanálky nevyschnou nikdy. 



Taky jsem se rozhodla pro trochu šťávy na mých tvářích a použila jsem k tomu tuhle (špatně pigmentovanou) tvářenku od Rimmelu. Takový mix mezi nejsvětlejšími odstíny a rozprášila jsem jí na vnějšku tzv. jablíček. 



A úplně nakonec jsem přetřela rty rtěnkou v takovém růžovohnědém odstínu, který je v realitě jen vylepšenou verzí mého vlastního odstínu. Rozhodla jsem potom i rty rozzářit leskem od elfu, proto ten výsledný shine. 



Tadaaa, here I am: 



Vlasy, vlasy všude. Co s nima? Když mám "bad hair day" a vlasy mi nepadaj na stranu v dobrejch vlnách, hodim ty kolem obličeje do malýho culíku a ten potom posadim na hlavě tak, abych vytvořila dojem lví hřívy. (kamarádka mi ale říká, že vypadám jak shih-tzu :D)


lev X shih-tzu?
Co se týče oblečení, nejsem žádná vystajlovaná královna. Oo, nenene a moc dobře to vím. :D Moje priority se vždycky nějak přehodnotěj, když jde o oblečení, přijde mi důležitější koupit si další rtěnku nebo šílený boty na podpatku, který jsem měla na sobě jednou a nebo utratim přes dva tisíce za šaty s motivem R2D2 (a neříkejte mi, že nevíte, co to je). Každopádně není mi to jedno! :D

Takže dneska velmi jednoduše (tak jako každý den, v podstatě) - černé legíny, zelené tričko s tříčtvrtečními rukávy a na to dlouhý zapínací svetřík v béžovohnědé barvě. 



Krátký články očividně neumim, takže pardon pardon. Snad se vám to ale líbilo, dejte mi vědět. :) 

Snažíte se líčení nějak vočůrat nebo si rády vyhrajete? 


Mějte se krásně a obdivujte své nepřátele. 


:)

23 komentářů:

  1. Si veľmi krásna a tie vlasy :O úžasné :) Ja sa napríklad doma vôbec nelíčim, do školy len tak prirodzene ako ty a ak sa koná nejaká akcia, tak vtedy sa s tým rošku pohrajem :) pekný návod.

    Oodla Ƹ̴Ӂ̴Ʒ

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Ty jsi hodná, moc děkuji. :) Já patřím k holkám, které líčení berou spíš jako zábavu než nutnost, takže se líčím tak moc, jak moc mám času. :D Tohle líčení je pro dny, kdy na to nemám náladu, ale jako bliťour vypadat nemusim. :D
      Mimochodem koukala jsem na tvůj blog a mile mě překvapil. Jsi velmi velmi krásná a moc se mi líbil tvůj článek o přírodní kosmetice. :)

      Vymazat
  2. Mé líčení se každé ráno skládá zatím jenom z řasenky a rtěnky :) Nemám na nic jiného čas, ale na tadyto si ho určitě udělám a vyzkouším to :)
    http://style-et-vie.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jé, to je super, že jsem tě dostala z ulity. :)

      Vymazat
  3. Krásné děvče jsi! A ty tvoje vlasy! Páni :-oKrásné! :-) Moc ti to sluší a je vidět že se umíš hezky a decentně namalovat. Šikula :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc a moc Ti děkuji! :) Takovéhle komentáře mi dělají obrovskou radost. :)

      Vymazat
  4. Máš úžasné vlasy... Snad nikdy jsem takovou lví hřívu neviděl =D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkujuu :)) To je radost mít tu i nějaké chlapy. :)

      Vymazat
  5. Jsi vážně nádherná a ty vlasy mě pořád hrozně udivujou, jsou parádní!:) Super článek, moc se ti povedl:) U tebe mi ani dlouhé články nevadí, spíš mě to těší, jak hezky se to čte:)

    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc Ti děkuji! :) Asi si budou muset zvyknout i ostatní, protože opravdu krátké články mi nejdou. :D Ale jsem ráda, že Tobě to nevadí. :)

      Vymazat
  6. Pěkný článek :) Vlastně první článek o líčení, který jsem přečetla až do konce. Máš strašně krásné vlasy. :) A chtěla bych vidět ty R2D2 šaty. :D Akorát mě docela pobavilo, že tomuhle říkáš rychlé líčení :D U mě rychlé líčení spočívá v pudru a řasence. Dlouhé a složité líčení pak v tom, že si namaluju ještě linky :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak to je čest, že jsem vyhrála tvoje prvenství v kosmetickém článku. :D Moc ti děkuji! Šaty bych sem někdy mohla do nějakého článku frknout, proč ne. :D
      Jako jsem si vědomá, že pro spoustu holek tohle moc rychlý není no, sama jsem váhala, jestli to slovo tam mám použít. :D Jenže já když chci, tak si i večerní full makeup zvládnu udělat za pár minut no. Asi praxe, či co. :D

      Vymazat
  7. Velmi pekné jemné líčenie. Ja sa tiež takto líčim do školy keď sa mi naozaj že nechce, ale nechcem vystrašiť spolužiakov a vyučujúcich :D

    simona-zacko.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak nějak :D Docela přesně si to vystihla. :D A děkuji. :)

      Vymazat
  8. Si vážne krásna, strašne ale mega moc mi pripomínaš zoellu :D :)
    Budem rada keď sa pripojíš aj ty ->
    natalihnat

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Neblázni! Seš až moc hodná. :D Zoe mám hrozně ráda a tohle mi dělá ohromnou radost! :)) Tvůj blog se mi mimochodem moc líbí! :)

      Vymazat
  9. Neuvažovala jsi o kontaktních čočkách nebo jemnějších brýlích? Jsi nádherná a ty brýle ti vyloženě ubližují. Hranáče nosí u nás snad každý, ačkoli jsou za zenitem, a jemné tlumené typy, jichž je v ČR většina, se v nich úplně ztrácí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. O kontaktních čočkách neuvažuji, protože mám samu sebe ráda s brýlemi, nehledě na to, že díky silným dioptriím už šilhám a nevím, zda by to kontaktní čočky spravily.
      Nevím, co myslíš pojmem "hranáče", každopádně si jsem jistá, že brýle, které mám já, jsou na pohled mnohem jemnější než dnešní moderní s tlustou černou obrubou - právě naopak volím obroučky, které mají obrubu jen na horní polovině.
      Brýle mi ubližují zdravotně či v rámci vzhledu?
      Díky za názor a pokud se sem vrátíš, budu ráda, když mi blíže osvětlíš, co jsi měla na mysli. A díky za pochvalu! :)

      Vymazat
    2. Hranáče = brýle s hranatého tvaru. Jinak máš pravdu, s černýma obrubama jsou ultra hrůza, to jsem nemyslela, že máš nosit, spíš jsem myslela takové ty tvaru motýlých křídel a obrubu nějakou co nejjemnější z průhledného skla nebo plastu (nevím z čeho to vlastně dělají). Ubližují jsem měla na mysli vzhledově. Máš opravdu obličej jako nějaká modelka nebo herečka, brýle mi na to přijdou trochu hrubé. Ale je to jen názor, nechtěla jsem urazit. Omlouvám se, jestli to blbě vyznělo, jakože asi jo, mám talent, ještě jednou promiň. Náhodou jsem objevila tvůj blog a jsem úplně paf jaká kočka nepočítám-li ty brýle. Fakt jsi jedna z nejhezčích blogerek, na které jsem narazila.

      Vymazat
    3. Vůbec si mě neurazila, spíš mě to překvapilo, protože bych si o svých brýlích nemyslela, že jsou na mně moc hrubé. Brýle, které popisuješ, si dovolit nemůžu, protože právě díky silným dioptriím mám docela silná skla a to i po zbroušení (prostě půllitry), takže to musím alespoň obroučky trochu zkoridovat. Asi si budeš muset zvyknout. :D
      A prosímtě nepřeháněj! Já mám do modelky hodně daleko, možná kdyby mi usekli tělo, mohli by strčit mojí hlavu do vlasový reklamy, ale jinak ani prdem. :D Strašně moc ti ale děkuju, to je pocta, že se před ní člověk červená. :)))
      Takže milá anonymko, budu ráda, když se zase někdy stavíš. :)
      P.S.: Pokud ti účet nedovoluje přihlásit se k pravidelným čtenářům, můžeš se podívat na mou facebookovou stránku, kde píšu i s předstihem, kdy bude další článek. :))

      Vymazat
  10. Tenhle makeup je top.
    V jednoduchosti je síla.
    BTW - pěkná kerka. :3

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)