6 zastávek napříč internetem

neděle 23. listopadu 2014
Těžko si představíte, jak velkou radost mi dělá každý nový čtenář mého blogu, každý milý komentář a samozřejmě každá vaše návštěva! :) Tento týden jsem tak sama pro sebe tiše oslavovala tři tisíce zobrazení stránek...a ano, pro spoustu blogerů už je to kapka v moři, ale pro mě to má stále kouzlo. Pro mě to jsou stále lidé a nejenom čísla. Je neuvěřitelné, že v takovém množství webů, odkazů, reklam a obrázků, najdou můj web lidi v Indonésii, na Filipínách a nebo třeba dámy ve Francii. 

A když jsme u toho cestování skrz virtuálno, dovolila jsem si opět posbírat pár tipů, na co byste se měli podívat a co by vám nemělo uniknout. Sešel se nám tu dneska zpěvák, umělec, herečka, ale taky se přišli podívat chytré články a video, které pohladí duši. 

1. Proslov Emmy Watson

Je dost možné, že už jste o jejím proslovu slyšeli nebo viděli na instagramu některých celebrit fotky s nápisy #HeForShe. Možná jste stále nepochopili, o co jde. HeForShe je projekt organizace United Nations, jehož mentorkou je právě britská herečka Emma Watson (nemohli snad ani vybrat lépe). Je to možná první projekt, který feminismus předává do rukou mužů a vrací tomu slovu jeho původní význam. 
Pokud anglicky moc dobře nerozumíte, napište mi do komentářů a já zkusím najít nějaké video s titulky nebo se pokusím sama její proslov přeložit. Každopádně je to ale jeden z nejlepších projevů, které já jsem osobně slyšela.
Konečně totiž někdo ukazuje, že "býti ženou" není o nic slabší než "býti mužem", ale že i muži mohou být citliví a otevření a že i oni jsou součástí feminismu jako takového. 





2. Kouzelné tóny Bena Howarda a jeho "Only Love"

Není už žádným tajemstvím, že kluci s kytarou na mě působí stejně jako med na medvědy a jestli je něco, díky čemuž váš život bude najednou lepší, tak je to právě Ben Howard a obzvlášť jeho píseň Only Love. Přes veškeré vaše hudební chutě  je totiž tahle hudba přesně to, co vaše skryté romantické já potřebuje. A jestli ne, tak ho nechte alespoň mě. :) 



3. No more yes. It´s either HELL YEAH! or no. 

Už si ani nevzpomínám, jak jsem se k těmto článkům dostala, ale přiměly mě si je uložit do záložek, takže proč je neukázat i vám. Pravděpodobně nepatří k úplně nejlehčím na čtení, co se angličtiny týče, proto mi opět zanechte komentář, kdybyste s tím měli problémy. 
Oba články na sebe navazují, respektive jedná se o stejnou teorii, ale ve dvou odlišných oblastech. Jde o problematiku rozhodování a o tom, jak se často přetěžujeme příliš mnoho činnostmi, které vlastně ani dělat nechceme a často ani nemusíme. Když stačí jedno jediné pravidlo a to...Když si nemůžeš říct, "Sakra to je ONO, to chci udělat!", tak to prostě nedělej. 

4. FUCK YES OR NO

Zde se autor článku nechal inspirovat právě tím předcházejícím, ale zobrazil ho na vztazích. Mnozí z nás se objevili ve vztahu, který ani vztahem nebyl, díky veškerým hrám a intrikám, které ho obklopovaly. Snažili se vyhrát předem prohraný zápas, snažili se přesvědčit toho druhého...ale především sami sebe, že za to stojí. Kdyby mě takhle Mark Manson potkal na ulici během mojí puberty a řekl mi svoje "Fuck yes or no.", pravděpodobně by mě to ušetřilo mnoho zklamání. Prostě buď všechno nebo nic, ne? 

5. Pouliční umělec z Říma

Nevím jak vy, ale já byla vždycky tímto druhem umění neskutečně fascinovaná. I když jde pravděpodobně o naučenou činnost, skrývá tolik překvapení a skrytých talentů. Nakonec nejde ani o výtvor samotný, ale především o celý akt toho autora. Je to umělecké vystoupení často naprosto obyčejných lidí s ne příliš výjimečnými životy a dobrými vyhlídkami. Ohromila mě i ohleduplnost toho mladého muže, který navíc zadarmo rozdával roušky dětem, aby se příliš nenadýchali plynu.
A samozřejmě ta rychlost, s jakou pracují, to je jeden z nejdůležitějších a často opomíjených faktorů jejich dokonalé práce. 




6. Pohled na NÁS, pidilidi, z vesmíru

Slyšeli jste někdy, že nad Zemí lítá celkem obrovský stroj, kde žijí lidé a pozorují nás? Lekli jste se? :D Nejde o nic jiného než o Mezinárodní vesmírnou stanici ISS, obíhá Zemi 400 km nad Zemí a dějí se ní všechny možné výzkumy, třeba i v oblasti biologie. Lidé na ní doopravdy denně žijí...třeba až půl roku létají po kajutách a mají možnost tohoto výhledu. Můj tip? Projeďte si Googlem Christophra Hadfielda...nemáte zač. 
Proč to sem dávám je úplně jednoduché - je třeba si často uvědomovat, jak maličcí jsme. V jakém obrovském prostoru žijeme. Je nutné nás často vysvobodit z našich malých myslí, kde se denně zaobíráme pošetilostmi a uvědomit si, jakého obrovského kolosu jsme součástí. Malé tajemství nakonec - moje další plánované tetování s tím dost souvisí! :)




_________________________________________________________________________________

Líbil se vám článek? Máte zájem o další takové? Jaká zastávka se vám líbila nejvíce? Dejte mi vědět a hoďte mi sem i vaše tipy, kam si mám zacestovat ve virtuálních vodách. Třeba se objeví i v dalším článku! :)
Mějte se krásně a mějte oči otevřené! 

:)

4 komentáře:

  1. Pouliční umělci mě také často fascinují, zvlášť tyhle. Je hrozně zvláštní vědět, že někteří pouliční umělci, od kterých neznáme ani jméno, toho ve svém oboru dokáží víc, než někteří celosvětově uznáváni.
    Ten pohled na svět je taky úžasný. Vidět, kde vlastně žijeme a uvědomit si, že tohle všechno vlastně existuje a někdo, tam ze shora se na to může dívat a unášet se tím, co mnoho z nás nedokáže vůbec pochopit.
    Rozhodně je to skvělý článek a udělej jich víc, já která věci kolující internetem nějak nezvládám sledovat, ale tohle výtažek toho nejlepšího, takže s tím určitě pokračuj!:)

    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Asi bych spíš řekla, že jejich talent je příliš opomíjený. :)
      Ohledně ISS s tebou úplně souhlasím, určitě to všem, kdo měli možnost být tam alespoň na pár dnů, změnilo perspektivu na několik oblastí života a svět samotný. :)
      Děkuji Ti moc za pochvalu, určitě přibudou další články!

      Vymazat
  2. Páni, skvělá videa :) Ten proslov Emmy Watson je fakt pěkný, celkově ji mám dost ráda. A hned mi po přehrátí naskočily odkazy na další videa, takže jsem na nějakou dobu uvízla u sledování herců řečnících o změně klimatu a podobně. :D
    Takového pouličního umělce jsem viděla v Římě na vlastní oči a nejdřív mě to strašně fascinovalo, ale pak jsem je potkávala na každém rohu a začala si říkat, nakolik je to talent a nakolik jen to, že se to prostě naučili. Na jednu stranu je to fakt úžasné a v člověku asi opravdu musí něco být, aby podobné dílo dokázal vytvořit... Na druhou stranu když jich potkáš pět během půl hodiny, začne se i tohle zajídat :D Určitě takových článů udělej víc :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Díky moc za pochvalu, zrovna právě takové články nejsou kdovíjak skrze statistiky úspěšné, přičemž zrovna tyhle bych já jako čtenář ocenila, takže si tvého názoru moc vážím.
      Emmu mám také ráda celkově, prostě jako osobnost. Myslím si, že dává skvělý vzor jak mladým slečnám svojí minulostí, ale i ženám jejího věku - skrz její vzdělání, činnosti, talent apod.
      Věřím ti, že po tvé návštěvě Itálie ti umělci na ulici spíš přišli jako naučení umělci, přesto se mi prostě tenhle druh tvorby hrozně líbí, nevím. :D Asi mi ani nevadí, že je to naučená činnost, furt se dá obdivovat čas, který věnovali tréninku a jejich nynější naprosté jistotě v tazích apod.
      Měj se krásně a doufám, že tě brzo zase podobným článkem potěším. :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)