Oblíbený web - We Heart It

neděle 18. ledna 2015

Dneska Vás vítám u nedělního článku se zatajeným dechem a velkým očekáváním. Možná máte pocit, že jste na jiném blogu. Ale ne, je to stále Aneta, je to stále Infinite treasure...ale v novém kabátě. Doufám, že se tu zabydlíte stejně dobře jako já a že se tu nadále budeme scházet a povídat si o hloupostech a vážnostech, budeme tu sdílet svoje radosti i starosti a zkrátka, že se tu budeme mít dobře. :)

Ohledně designu - rozhodla jsem se, že šablonu si koupím a s jejím zpracováním mi pomáhala (udělala to) moje často zmiňovaná kamarádka, která momentálně žije v Anglii. Za což jsem jí hrozně vděčná! A ano, samozřejmě je hrozně pěkné, když si to člověk udělá sám, ale já se raději budu dívat na tenhle cosy design než na mojí vlastní patlaninu. Tečka. 

Teď už ale k vlastnímu tématu článku. Co že to dnes bude? Áno, moje oblíbená webová stránka, po těch nejpoužívanějších jako je Facebook, YouTube a Google je We Heart It moje absolutní jednička. 




Co to je?

Jednoduše řečeno to je jedna z dalších sociálních platform, která je ale výhradně zaměřená na obrázky. Srdíčkujete takové obrázky, jaké se vám líbí a ty se vám potom zobrazují na vašem profilu. Je to takové virtuální tvoření nástěnky - chci tam mističku mandarinek, les v mlze, tenhle citát atd. atd. atd. 

V roce 2008 dostal totiž jeden brazilský krasavec skvělý nápad vytvořit takovýhle malý sdílící svět, kde by se lidé vyjadřovali pouze skrze krásné fotografie a trefné citáty. Původně to byl jen malý projekt pro jeho přátele, ale s pomocí kamaráda Bruna Zancheta založil v podstatě firmu We Heart It, která byla zaregistrována roku 2011. 

Za tu dobu si tento web získal miliony příznivců, přesněji řečeno přes 25 miliónů, z čehož je (ku vašemu velkému překvapení :D) velké procento žen. 

Jak to funguje?

Podle autorů samotných: "You ...inspired, collected, connected, expressed...you hearted." Aneb "Ty inspiruješ, sbíráš, spojuješ se s lidmi, vyjadřuješ se...srdíčkuješ."

Na We Heart It máte několik způsobů, jak si svoji nástěnku zaplnit. Můžete projíždět hlavní stranu, kde jsou obrázky nejnovější, můžete sami přidávat z jiných webů různé fotografie a citáty, pokud hledáte něco konkrétního nebo vás zajímá určité téma, stačí to hodit do vyhledávání a nebo si vytvoříte svoje vlastní "Favourite tags", což jsou klíčová slova, kterými jsou obrázky označeny. Moje nejoblíbenější možnost je ale sledování jiných lidí - respektive jejich nástěnek. Tato možnost se skrývá pod heslem "Following", kde se vám načtou nově přidané obrázky vámi sledovaných lidí. 

Další skvělou vychytávkou jsou sbírky. Můžete si třeba vytvořit sbírku s názvem "Forest" (les), kam budete třídit jen obrázky stromů, lesů a krajinek a lidé mají potom možnost sledovat pouze tuto sbírku (pokud zjistí, že váš profil jinak stojí za houby). 


Proč to miluji?

Já jsem na We Heart It od roku 2009, přivedla mě na něj kamarádka a já jsem to brzo začala využívat mnohem častěji než ona. Pro mě je to jednoduše jiný svět, vím, že to zní dost přehnaně, ale ono to tak vážně asi bude. 

Je to místo, kde můžete načerpat radost, vylít si srdce skrz smutné věty o vztazích a je to kus ráje, kde lidi jsou prostě sami sebou a dávají to najevo skrz to, co mají rádi. Vůbec bych nelhala, kdybych vám řekla, že moje stránka na We Heart It vám o mně prozradí mnohem víc než můj facebookový profil. 

Co je ale to kouzelný je to, že tam není žádný chat, žádné statusy a v podstatě ani nemáte možnost tam něco o sobě psát, nějak se propagovat, tomu člověku ani nemůžete napsat, pokud tam nemá třeba uvedenou webovou adresu na jeho profil. Je to vlastně dokonale anonymní, ale přitom naprosto otevřený. Můžete poznat tolik lidí, anižby jste si vyměnili jediné slovo. 

Několikrát se mi ale stalo, že mi lidé na facebooku posílali žádosti o přátelství, že se jim na We Heart It hrozně líbí můj profil a že by mě rádi poznali. A to je hrozně milý. 

A jak jsem již napsala, není to jen místo pro radost, často tam chodím s těmi nejhoršími depkami a srdíčkuju jenom smutný citáty a umělecký ztvárnění prostřelenejch hlav, ale vždycky mě to uklidní, protože vidím, že nejsem sama. Ten obrázek se líbí dalším stovkám a stovkám lidí, kteří mají nebo měli stejný problémy jako já. Často to jsou jenom napsaný myšlenky na papíře, o kterých si ten člověk pravděpodobně myslel, že nikdo jiný to tak necítí. Ono ale ano. 

Byly období, kdy bych bez We Heart It nedala jedinej den a strávila tam několik hodin. A že jsou ty období docela častý. :D Jestli ani teď jsem vás nepřesvědčila o mojí obsesi, tak vám můžu říct o mailu, který jsem psala přímo jejich zaměstnancům, že mi nejde srdíčkovat obrázky a že jsem na tom závislá a že potřebuji, aby to dali do kupy. :D A oni mi odpověděli! Což svědčí o jejich profesionalitě a zájmu o nás, o jejich zákazníky. Takže další plus. 

Mimochodem některé obrázky, které se mi doopravdy líbí, si ukládám do počítače do složky Love it!, je tam skoro 7000 obrázků. :D Některé z nich vám chci ukázat a nalákat vás tam taky. :) 


Pokud jsem vás naťukla a chcete se tam podívat, můžete zavítat i na můj profil Anyzek.

Líbí se vám nový design? Znáte We Heart It? 

Mějte se krásně a založte si účet na We Heart It! 

:)

9 komentářů:

  1. stále tam nájdem skvelé obrázky:)) pekný článok http://flammelfive.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuji, tam je to prostě sběrna těch nejlepších obrázků. :)

      Vymazat
  2. Super článek! :) We Heart It znám od ostatních, ale sama jsem tam vlastně nikdy nezavítala (až teď). Ale myslím, že to asi nebude nic pro mě. Nechci další stránku, na které bych byla závislá :D Poslední dobou třeba i několik hodin projíždím blogy nebo facebook... A kdybych měla ještě někde srdíčkovat obrázky, nejspíš by to se mnou nedopadlo nejlíp :D Ten obrázek s horami je krásný :) Vlastně všechny tvé obrázky z alba Nature jsou nádherné :) I tak mě to ale na We Heart It nedostane :D

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc ti děkuji! :) A je to škoda, tohle je prokrastinace co není prokrastinací! :)

      Vymazat
  3. na We heart it som doslovne závislá!:)
    http://sajafrey.blogspot.sk/

    OdpovědětVymazat
  4. pekný článok :) Ja som na weheartit už 4 roky a je to moja studňa inšpirácie :D :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Přesně tak, nevím, jestli je na internetu víc inspirativní místo jako je tohle. :)

      Vymazat
  5. Děkuji moc za inspiraci, určitě se na nějaké ty weby také podívám. Mezi například můj oblíbený web patří tento . Dozvíte se na něm velikou spoustu informací, jako je třeba to, zda Vás manžel podvádí a jak na to přijít :) Některé články jsou úsměvné, ale určitě na nich nějaká pravda bude.

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)