První GetReadyWithMe

neděle 31. srpna 2014

Včera jsem se chystala na drumcový festival (drum and bass - styl hudby pro ty, co netuší, oč kráčí) a řekla jsem si, že vás nechám nahlédnout pod pokličku mých kosmetických vylepšováků. 

Nikdy jsem nepatřila mezi majitelky plných šuplíků kosmetiky, přestože bych moc ráda, ale vše se časem zlepšuje. Peněz přibývá, rozumu taky, a tak jsem schopná občas dobře nakoupit. Ovšem i tak se moje minisbírka skládá spíše z nekvalitních přípravků, které najdete v každé obyčejné drogerii. 



Pokud chcete vědět, co a jak jsem použila na tento look, stačí scrollovat dál dolů. :)

Velmi zřídka používám makeup, ale jelikož moje pleť není v posledních dnech v úplně nejlepším stavu, rozhodla jsem se pro svůj malý vzorek natáhnout. Pro pěkný vzhled makeupu je ale důležité mít pokožku čistou a hladkou, proto jsem použila peeling, který se specifikuje na problematickou pleť. Dále jsem pleti dodala potřebnou vláhu zvláčňujícím denním krémem, který aplikaci makeupu velmi usnadnil. 




Makeup je pouze malý vzorkový, ale i tak ho mám ráda a jsem si jistá, že mi ještě dloouhou dobu vydrží. Zato korektor používám při každé přeměně v člověka a nedám na něj dopustit, i když se docela drží v očních vráskách. Sjednotím s ním barvu víčka a zbavím se kruhů pod očima. 





Zafixuji pudrem, který jsem si znovu oblíbila právě teď v létě. Zbaví mě přebytečného lesku a navíc obsahuje vitamin E! 




Tváře vykonturuji nejtmavším odstínem z tvářenky, jelikož je opravdu tmavá a má skoro až hnědé podtóny, není se čeho bát! Kvalita tvářenky je ale děsná a už bych si ji znovu nekoupila, ta pigmentace je příšerná, respektive žádná, takže ruce pryč. 




Obočí jsem tentokrát vykreslila štětečkem a použila na to tmavě hnědý stín, který vidíte na obrázku vlevo dole. Stíny mám moře let, už ani nevím, kde jsem k nim přišla, ale jsou to takové ty šunty, které v drogerii nenajdete. Kupodivu ale skvěle pigmentované a drží!



Na celé víčko jsem nanesla světle fialový stín, který se na pokožce jeví spíš jako jemně tónovaná perleť. 



Vnější koutek a záhyb očního víčka jsem vyzdvihla perleťově šedým odstínem. Takový krok dodá oku další dimenzi, pohled prohloubí a celé oko opticky prodlouží. Pokud tmavý stín rozmažete v úzké lince i na dolním víčku, efekt se ještě více prohloubí, ale pozor! Jen do první třetiny od vnějšího koutku. 





Přicházejí na řadu oční linky. Jsem milovnice "kočičích očí", takže i při této příležitosti jsem vymalovala linky ve stylu 50. let, ovšem v umírněném stylu. Spíš užší, zkrátka nic dramatického, to by bylo ke kontrastu stínů příliš. Kajalovou tužku jsem použila na vnitřní linii horního víčka, abych zaplnila mezery a udělala opticky řasy hustšími. 



A nakonec řasenka! A musím říct, že Rimmel Scandal Eyes Rockin´Curves je pro mě nejspíš zlatým grálem, protože na lepší kartáček jsem ještě asi nenarazila. Texturou si nejsem úplně tak jistá, protože to vypadá, že brzo řasenka vyschne, ale ty kouzla, co dokáže udělat s tvarem řas! Kleštičky na řasy prostě nepotřebujete!




Přidávám pár dalších fotek pro představu kompletního makeupu. :)








Pro naprostou většinu z vás to bude šok, ale já si vlasy nečešu, respektive jen před mytím vlasů, což jsem si původně myslela, že taky udělám, takže jsem si je ještě před malováním rozčesala, ale nakonec se mi nechtělo a řekla jsem si, že se mastných pramenů zbavím jinak, a to copem. 

Na rozčesání jsem použila mého věrného přítele - Gliss Kur total repair regenerační expres balzám a nejdokonalejší hřeben, co byl kdy vymyšlen - Tangle Teezer (který je na fotce špinavý a za to se omlouvám, myju ho pokaždé, co si vlasy učešu, ale na focení se mi nechtělo :D). 




Vlasy jsem rozdělila na nestejnoměrnou pěšinku, na jedné straně jsem pramen od obličeje pouze zakroutila směrem ven a přichytla pinetkou a na druhé jsem z předních pramenů udělala francouzký cop, který jsem za uchem zajistila dalšími pérky. U tohoto copu si dejte pozor, jak přes sebe prameny pokládáte, postranní musí jít vždy pod prostřední, abyste docílili kýženého 3D efektu! 




Chtěla jsem vám vyfotit i co jsem měla na sobě, bohužel můj bratr foťák očividně opravdu neovládá, proto jen tato rozmazaná "artsy" fotka. 



Doufám, že se vám článek líbil a že vás třeba nějak inspiroval. 




Mějte se krásně a těm, co zítra razí do školy, přeju hodně zdaru a úspěchu v novém školním roce! Kdo se do školy těší? 

:)

10 komentářů:

  1. Kdo by se do školy těšil? :o jedině.. já nevím, nikdo se netěší do školy, protože tím pádem končí maratony seriálů a nekonečné ležení v posteli s knížkou a ... přepadá mě deprese už. :D Zítra nevstanu, protože ani neusnu, jednoduché. :D

    Get Ready With Me mám nejradši ve video-zpracování, ale když jsou fotky, je to také fajn. :) já se do školy moc nemaluju, tedy... Make-up, korektor, linky a řasenka, což se mi nezdá moc. Když vidím některé holky v naší škole,které ráno musí vstávat dvě hodiny předem. ^^

    Moc pěkné líčení. :))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Maru, naprosto tě chápu. Když jsem chodila na střední, poslední den prázdnin byl pro mě většinou mučednej, často se mi z toho chtělo i brečet! :D Každopádně letos nastupuji do prváku na vejšku a tam se těším, všechno bude nové! Umím si to představit i u lidí, co třeba poprvé půjdou na střední. :)
      Máš pravdu, že Get Ready With Me jsou nejlepší jako videa, mám spoustu oblíbenejch youtuberek, kde na ně koukám, ale na to já fakt nemám odvahu, vždyť teprve jsem začala rozjíždět blog.
      Jinak do školy jsem se malovala vždycky podle nálady, občas jen řasenka a linky, jindy úplně rudá rtěnka. :D Každopádně jestli máš jakž takž dobrou pleť, tak jí nech dejchat a na makeup se vykašli! :)

      A díky! Přeju správný vkročení do novýho školního roku! :)

      Vymazat
  2. Si naozaj krásna :3 A to líčenie je jednoduché a prirodzené, čo sa mi páči!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Diuš, jsi moc hodná a moc ti děkuji! :) Tohle se čte krásně! :) Jestli ten look zkusíš, můžeš se mi vyfotit a poslat to na mail. ;) Stačí kouknout do stránky "Contact".

      Vymazat
  3. Tak to je vážně krásné líčení. :-) Moc ti sluší! :-)
    http://lucysshortblog.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  4. Krásna, veľmi ti to pristane :)

    OdpovědětVymazat
  5. Veľmi pekné a ty si tiež veľmi krásna! :)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za Váš čas. :)