Recept: Smoothie časovaná bomba

čtvrtek 28. srpna 2014


Je léto (ano, ještě stále je!) a co víc se hodí do teplého počasí ("teplého") než časovaná bomba všech ovocných a exotických chutí? Ano, ano, je to právě smoothie. Nikdy dřív jsem je nedělala, v podstatě jsem o nich ani nevěděla, co ale sleduji youtubery, měla jsem nutkání to taky vyzkoušet. Ono je to očividně docela trend a já byla zase opět mimo, trochu si zaspala dobu, Aneto, my víme. 

Já vím, nevypadá to vábně, ale to jen proto, že já ještě nevychytala ty správné ingredience, to správné množství apod.. Můžu vám ale stoprocentně zaručit, že vzhled je to poslední, co vás bude po ochutnání zajímat. 

Takže jak na to? 

Já si zajela do Kauflandu na velký "bio" nákup - resp. jsem se snažila nakoupit co nejzdravější věci a popřípadě bio produkty na takový menší detox...a také proto, že jsem chtěla zjistit, co to vlastně obnáší takový zdravý život/vegetariánství/veganství...ale hlavně kolik to stojí. Jedním slovem hrůza, ale o tom třeba někdy jindy. 



 Budete potřebovat: 



  • jahody
  • maliny
  • banán
  • mango
  • listový nepraný špenát
  • sójové mléko
  • dýňová semínka
  • ovesné vločky
  • a hlavně nějakýho kuchyňskýho robůtka nebo nejlépe přímo smoothie maker







Jediné co musíte udělat je nakrájet všechno ovoce, nemusíte se s tím nějak crcat, stačí velké kousky, ale robot to musí zvládnout. Možná s mangem budete mít problém, já ho měla. :D Doporučuji nejdříve oloupat a potom opatrně odkrajovat kousky, pokud ale znáte lepší způsob, sem s ním! Množství ovoce, které použijete, záleží jen na vás, na velikosti nádoby a na počtu nápojů, které chcete vyrobit. 




Teď všechno jen naskládejte do vámi určené nádoby, zalejte trochou sójového mléka a může se mixovat! Tip: Na úplné dno dejte něco měkčího, do středu tvrdší ovoce jako mango + semínka a navrch opět měkké suroviny. Lépe se vám bude vše mixovat. 




V průběhu mixování to bude vypadat nějak podobně: 




 A nakonec stačí jen ozdobit, přidat brčko a mlsat! Dobrou chuť! 


Pozn.: Smoothie jsou skvělé kdykoliv, to je na nich právě to nejlepší. Můžete si je dát ráno, ke svačině, ale třeba i k lehké pozdní večeři. Pokud přidáte i hrst ovesných vloček a tykvových semínek, máte zaručeno, že vás to zasytí a dodá další potřebné živiny. Já je nejradši snídám, když si odpočinu po ranním běhání. 

K tomuhle článku se váže jedna spešl položka na mém WISHLISTU. Je to špička mezi všemi smoothie makery a ta cena je přímo úměrná výkonu, naneštěstí pro mě. Představuji Nutribullet. :D 


Všechno o něm se dozvíte zde a koupit ho můžete zde

Mějte se krásně a dejte vědět, zda doma mixujete! 

:)


4 komentáře:

  1. Nikdy by mě nenapadlo, že tohle půjde dohromady!.:O


    http://purplepineap.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, to věřím. :D Dneska si dám asi odlehčenější verzi - jen jablka a ostružiny. :)

      Vymazat
  2. Přesvědčila si mě. Taky to zkusím. :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Super! Dej vědět, jak to dopadlo nebo nejlépe vyfoť mi to. ;)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)