Hudební orgasmy

středa 28. ledna 2015
Dnes vás nechám nakouknout do záložek mých hudebních oblíbenců a ukážu vám pár skvělých potěšení, které vás pohladí na duši. Pokud ne, víte už, po čem ve strastech i radostech šahám já. 

Nezaměřuji se výhradně na jeden hudební styl, spíš si vybírám oblíbence, kteří se mě něčím dotknou. Často je to jen jedna písnička, někdy celé album a občas se i stane, že se z nich stanou moji věrní hudební přátelé (sice jenom imaginární, ale co). 

Dneska budeme snít a hlavně odpočívat, takže jsem vybrala ze svých truhel takové písničky, které k sobě něčím ladí, ale přesto jsou každá úplně jiná. Takže si uvařte čaj nebo kávu, otevřte si weheartit a nechte se unášet lehkými melodiemi, silnými slovy a krásnými hlasy. 

1. Hurts - Somebody To Die For

Dílo, které rozechvěje duši už po prvních notách a táhlému hlasu. Tajemnost, přímočarost a příslib v mlze. 



2. OneRepublic - Secrets

Housle jsou pro mě převratným uklidňovačem a tahle písnička je dokonalá ve své rovnováze síly a klidu. Tohle je inspirace.


3. The Fray - Heartbeat

The Fray jsou číslem jedna. Jejich nejoblíbenější písnička je od nich a jsem jim věrná už asi 5 let, v podstatě od té doby, co jsem začala poslouchat hudbu, ne jen hity. Akustická verze Heartbeatu se sem dnes navíc úžasně hodí. Navíc Isaacův hlas...komu by po něm nebylo dobře.


4. Ben Howard - Only Love

Bena jsem vám už ukazovala v 6 zastávkách napříč internetem, přesto bych ho zde nemohla vynechat. Obyčejnek kluk s kytarou a s takovou barvou hlasu, to je sen. 


5. Hozier - Work Song

Alternativa a indie se v posledním půlroce staly takovou mojí nově objevenou spásou a Hozier je tím nejlepším reprezentantem. Tahle píseň mi, bez nadsázky, rezonuje v těle. Zpívám si jí v ošuntělých deštivých večerech na nádraží, když čekám na odvoz a přes veškerou mojí neschopnost zpívat, ta melodie a text dělají i z mého hlasu něco něžného. Přestože je to dílo veškerých emocí a představuje to úplně jinou lásku než jsme zvyklí. Stále mi připomíná, že svět není jen černobílý. 


6. Rhodes - Always

Instrumentalita jejich skupiny a příjemný hlas dovoluje vaší fantazii vcítit se do jejich hudby, ať už prší nebo svítí Slunce, ať proslzíte večer nebo si užíváte s přáteli. Já v ní najdu klid pokaždé, ve sprše, ve sněhové přeháňce, u stolu. 


Pro dnešek by to asi stačilo, i když bych vás tu mohla zásobit hudbou na rok. Jak jste viděli sami, byli to dnes samí chlapi, ale příště bych sem určitě mohla vmísit i nějaké talentované zpěvačky, měli byste zájem?

Co vy posloucháte ve chvílích klidu a pohody?
Mějte se krásně a rezonujte. 


:)

10 komentářů:

  1. Hurts počúvam, ostatné skupiny okrem OR nepoznám. To bude asi tým, že ja počúvam skôr takú orchestrálnu hudbu, väčšinou z hier. Two steps from hell napr. alebo Audiomachine. Mám rada hudobné nástroje a husle sú moje najobľúbenejšie.
    https://www.youtube.com/watch?v=Us8D6aDw0GU
    Takúto hudbu počúvam stále, či idem spať, variť alebo len tak si ju zapnem.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Zaprvé ti moc děkuji za odkaz - poslechla jsem si celý set a dala si ho do mé spešl záložky na klasickou hudbu. Zadruhé Two steps from hell znám, i když mě to samotnou překvapuje, ale je to proto, že miluji tenhle dupstep remix (https://www.youtube.com/watch?v=uJ66zGZSSw4).
      Moc ti děkuji za komentář, klasická a orchestrální hudba je nádherná a často podceňovaná. Je super, že ji posloucháš. :)

      Vymazat
  2. HURTS miluju, nejen Somebody To Die For, ale celá jejich alba. Hned bych se vrátila na jejich koncert. TO BYL ZÁŽITEK!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejich celá alba poslouchám hlavně ve sprše, když si myju vlasy, to je proces na věčnost, takže Hurts mi to skvěle zpříjemňujou. :) Kde si byla na jejich koncertě? Věřím, že to zážitek byl! Pro mě je to sen, který si musím do smrti určitě splnit! :)
      Nejoblíbenější písně jsou zmiňovaná Somebody To Die For, Stay a Blind, co tvoje? :)

      Vymazat
    2. Sorry, že sa do toho miešam :D ale keď tu spomínaš tie pesničky tak tie mám tiež najradšej ale úplne najviac Illuminated, ktorú mi poslal úplne cudzí chalan vzhľadom na to, že som niekde zastávala alebo spomínala (už neviem) Iluminátov :D a tak som sa k nim vlastne dostala.

      Vymazat
    3. Sice nevím, co jsou Ilumináti, ale i tuhle písničku mám ráda. :) Je pravda, že i já jsem se dostala k Hurts docela oklikou a jakousi náhodou. :)

      Vymazat
  3. Trvalo mi sice cca dva dny (včera večer a dnes), než jsem si "přečetla" celý článek - čímž myslím, že jsem si poslechla všechny písničky, protože mi vždycky, když jsem u pc něco hraje (nejčastěji tedy Spotify), ale musím uznat, že všechny písničku jsou báječný : ) Znala jsem tedy jen první dvě - a že znám první jsem si uvědomila až v okamžiku, kdy se tam zpíval název písničky - ale líbí se mi vážně každá : ) A nejvíc se mi asi líbí ten Work Song : ) (tak už znám dvě písničky, první byla Take me to church, což je tedy taky srdcovka! ♥ )

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Moc si cenim, že si věnovala tolik času jednomu mému článku a jsem ráda, že jsem ti ukázala novou hudbu a nové talentované lidi, které si můžeš oblíbit. :) Super. :)
      Take Me To Church mám hodně ráda, ale ne tolik jako Work Song. :D

      Vymazat
  4. Upřímně taky mám svého oblíbence Ed Sheeran mám ho moc ráda.Taky mám prostě pár oblíbenců a je to tak mnohem lepší než poslouchat od každého trochu.Jinak bezvadný článek a ty songy stojí za něco.Cítím z nich klid a pěkně se při nich píše. S láskou Mí http://mycrazydiary.blog.cz

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Eda mám taky moc ráda, nevím sice, jestli jsem poslechla celé album, ale pár oblíbených písniček od něho mám. :) Díky moc, snad tě v něčem inspirovaly, jako inspirují mě. :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)