Oblíbený seriál - díl 1.

pondělí 4. srpna 2014

TEEN WOLF


Název mého blogu Infinite treasure znamená v doslovném překladu "nekonečný poklad" a není to jen nahodilé jméno, které se mi prostě líbilo. Mnohem víc se mě dotýká význam, který ty slova symbolizují. Ovlivnily mě dvě věci - kniha S elegancí ježka od francouzské autorky Muriel Barbery a film/kniha The Perks of Being a Wallflower (autor Stephen Chbotsky). Oba autoři se dotkli tématu věčnosti a v kontextu mě to opravdu hluboce poznamenalo a líbilo se mi, že ani v jednom případě nehrálo roli obehrané slovíčko "forever". Z první knihy se mě dotkla věta: "Vnímat okamžiky věčnosti v obyčejném běhu života." a z The Perks "And in that moment, I swear we were infinite." Díky těmto dvoum větám jsem si daleko zřetelněji uvědomovala okamžiky, kdy se cítím naprosto infinite a jsem nekonečně přítomná v daném okamžiku. A dobrý seriál je jedna z věcí, co mě ukotvují v přítomnosti, a proto jsem se rozhodla udělat celou sérii mých oblíbených seriálů. Přiznávám, že některé pravděpodobně vůbec neznáte, vůbec se vám nebudou líbit a o spoustě z nich si řeknete, co je to za frašku. Každopádně když já našla důvod, proč je mám ráda, vy ho třeba najdete taky. 



Už podle podnázvu jste poznali, že dnes se bude jednat o seriál Teen Wolf. Je to americký seriál stanice MTV, dlouhý klasicky kolem čtyřiceti minut. Zařazuje se do několika žánrů jako komedie, drama, horor, romance a thriller. Podle určitých zdrojů se autoři nechali inspirovat stejnojmenným filmem, natočeným v roce 1985, kde hrál Michael J. Fox (známý z Návratu do budoucnosti). Na televizní obrazovky se seriál dostal poprvé v roce 2011 a hlavní postavou, která za vším stojí, je producent a scénárista Jeff Davis. 
Teen Wolf není stoprocentně jeden z těch boomů, který byl oslavován hned po vysílání prvního dílu, řekla bych, že k opravdové slávě přišel až kolem třetí série. Není to úplná náhoda, protože ten pokrok je hrozně vidět, když byste porovnali první sérii a čtvrtou je to obrovský rozdíl. Mě to ale chytlo již od pilotního dílu. Ovšem dnes se můžou chlubit několika cenami, nominacemi a skvělým hodnocením na IMDb 7,8.

cast
Wolf znamená vlk a celý seriál je v podstatě o soužití normálních lidí a lidí s nadpřirozenými schopnostmi, respektive s těmi, co se mohou měnit ve vlkodlaky. Co je v Teen Wolf originální, je vzhled vlkodlaků, nemění se v klasické obrovské nestvůry pokryté od hlavy k patě chlupy, ale jejich vlkodlačí bytost jen zdůrazňuje ty "vlčí rysy", pokud se přemění. 
Hlavní postavou je zde Scott, středoškolák (v první sérii je myslím druhák), celkem obyčejný, spíš outsider, který je během jedné noci v lese pokousán vlkodlakem. První série je vlastně pochopení toho, co se mu stalo, zjišťováním co teď může dělat ale také jakou škodu může způsobit. Ve všem mu pomáhá jeho chytrý, velmi vtipný kamarád Stiles, který je synem místního šerifa. V malém městě, kde žijí, se začnou dít také zvláštní věci, spousta vražd a do toho přichází mladý (hrozně sexy) vlkodlak Derek, o kterém nikdo neví, co si myslet. Scott se také poprvé zamiluje a snaží se se vším vypořádat, zjistí ale, že tím kousnutím se jeho život navždy změnil a celý seriál je tedy o řešení nesnází v tom novém neznámém světě, který přineslo jedno kousnutí. 

Tyler Posey - Scott McCall
Dylan O´Brien - Stiles Stilinski
Proč já sleduji Teen Wolf? Budu upřímná a řeknu, že na tom mají velký podíl herci. Jsem si docela jistá, že znát je nebudete, ale zamilujete si je. Mým naprostým oblíbencem je Tyler Hoechlin, který hraje postavu Dereka.



Tyler Hoechlin - Derek Hale
Celkově charaktery postav jsou zajímavé, osobité a právě ony vás budou k seriálu poutat. Příběh mě chytil už od začátku, je to napínavé, plné zápletek a má to správnou dávku strašidelnosti, což pro mě jakožto člověka, který se nedívá na horory, něco znamená. Sleduju to už pár roků a musím říct, že už jsem emocionálně dost připoutaná k seriálu, probrečela jsem několik epizod a díky Stilesovi se taky dost dobře zasmála. Pokud znáte Pretty Little Liars, víte, jaké to je, chytit se nějakého seriálu a být na tom doslova závislý. Rozdíl ale mezi PPL a Teen Wolf je ten, že kvalite seriálu u Teen Wolf stoupá a to napětí je stále větší a větší a příběh je zapeklitější a propracovanější. Během sérií se objevují nové nadpřirozené bytosti, nové záhady a nikdy vás to nepřestane nudit. 



Přehled sérií: 
  1. série - 12 dílů
  2. série - 12 dílů
  3. série - 24 dílů
  4. série - 12 dílů (právě se vysílá)
  5. série se plánuje 


Doufám, že jsem vás alespoň trochu zaujala a že třeba přenesu mojí obsesi i na někoho jiného. 

2 komentáře:

  1. Ten seriál žeru - hlavně Scotta a Dereka. Viděla jsem jen dvě série, ale celou dobu odolávám pokračování :D je to závislost.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Z Dereka jsem totálně poblázněná a sluší mu to čím dál tím víc! Musíš se na tu trojku začít koukat! :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)