Recenze: Zklidňující micelární voda a zvláčňující denní krém od Nivey

neděle 28. září 2014


V dnešním nedělním článku bych vám ráda sepsala recenzi o těchto dvou produktech, které vidíte na obrázku. Jedná se o zklidňující čisticí micelární vodu 3v1 pro citlivou pleť a zvláčňující denní krém s aqua effectem pro normální až smíšenou pleť, vše od Nivey.

Oba dva prostředky k péči o pleť jsem pořídila v srpnu a to za velmi výhodnou cenu v Tetě drogerii. Krém stál 99 Kč a k němu jsem dostala micelární vodu v hodnotě 89 Kč jako dárek. Takže cena samozřejmě úplně super. Výrobky jsou stále aktuální a dá se říci, že patří mezi novinky, přesto je ale již přes měsíc, a v podstatě denně, používám, proto vám mohu objektivně předat, jak oba fungují. 

Teď tedy přímo k samotným produktům. 



Začnu krémem. Je to tedy zvláčňující denní krém, který se vyloženě zaměřuje na hydrataci pleti, což představuje označení aqua effect. V krému je navíc obsažený vitamin E a látka Hydra IQ. Na krabičce se o Hydra IQ dozvíte toto: "Aktivní látka Hydra IQ stimuluje tvorbu nových aquaporinů (in vitro) pleti vlastních hydratačních kanálků, které zlepšují cirkulaci vody v pleťových buňkách." Mezi dalšími plusy najdeme UV filtry a lehké složení, to nám alespoň Nivea slibuje. Není to málo, že? 


Krém by se měl používat každé ráno na vyčištěnou pleť. Tady mohu zaručit, že se tak dělo s vyjímkou pár dnů. Je tedy o co se opřít. 

Jelikož se celkem zajímám o chemii, dívám se často i na složení a ráda bych vám tak psala o produktech i z chemického hlediska, protože často se výrobky na kupujícího usmívají jako výrobky obohacené o přírodní oleje a podobně a přitom se v nejkoncentrovanějších položkách vyskytují látky, které pleť vlastně vysušují. 

Naštěstí tento denní krém se tomu vyhnul. Nechci zabíhat do nějakých detailů, ale takový jednoduchý základ. Položky ve složení jsou seřazené podle jejich koncentrace (množství) a mají tedy velký podíl na účinnosti a působení výrobku. Ve většině produktů je na prvním místě voda, což platí i u krému. Hned za ním je glycerin, s ním bych vás mohla krátce seznámit, protože se vyskytuje v produktech velmi často. 

Glycerin funguje ve správném poměru jako zvlhčovadlo, pokud ale podíl v obsahu přesáhne 30 %, pokožku naopak dehydratuje a může dráždit sliznici (dehydratačně působí například v zubních pastách). Při dostatečném přísunu vlhkosti ale velmi dobře udržuje hydrataci v pleti a činí ji hladší. Je to schválená složka i pro certifikovanou přírodní kosmetiku, takže ve většině případech můžeme doufat, že nám nijak neubližuje. 



Balení bych zařadila do takové střední třídy, co se týče "luxusnosti". Dózička je skleněná a víčko plastové, šroubovací. 

Krém je opravdu lehkého složení a velmi snadno se rozmazává, přesto ho ale nepotřebujete velké množství. Na pleti vytvoří hladký, skoro až hedvábný film a poměrně rychle se vstřebává. Ráda ale pár minut po aplikaci počkám a teprve poté přecházím k líčení. Můžu ale říct, že aplikaci makeupu určitě zjednoduší. Já osobně si pocit po nanesení opravdu užívám, protože pleť je citelně hladší, ale zároveň nezatěžuje. Lze tedy cítit, že máte na obličeji krém, ale není to takový ten vrstvený pocit jako u nočních krémů. 
Doporučila bych ho zcela stoprocentně sušší pleti, pokud máte ale velmi mastnou pleť, tak být vámi trochu zaváhám, protože ten hydratační film by vám mohl celkem vadit. Já ale například trpím na mastné čelo, není to vyloženě hrůza, ale navečer mastné je, každopádně já si třeba na krém nemůžu stěžovat. 
Asi vás bude zajímat i vůně, možná dokonce očekáváte klasickou niveáckou vůni (nebo smrádek). Ano, určitě je základ postavený na jejich specifické parfemaci, kterou já třeba vůbec nemám ráda, ale v tomto krému je zaručeně slabší a po rozetření voní i lehce květinově (nehodlám si typnout po jakých květech vlastně :D).


 

Těžko říct, zda vděčím za nynější stav mé pleti jenom jemu nebo i mé vylepšené celkové péči o pleť (pravidelně čistím, mažu ráno, večer), ale stoprocentně jsem za srpen poznala rozdíl. Akné mám občas stále, občas právě když přijdou ty dny v měsíci, ale pleť je znatelně hladší a i bych věřila, že látka Hydra IQ udělala svoje. Za mě čtyři hvězdičky z pěti a to jen kvůli poznávací niveácké vůni, která je přese všechno při otevření cítit. 



Teď tedy micelární voda. Je zklidňující, čisticí a označená jako 3v1. Chudinky s citlivou pletí teď možná zajásají, protože voda je primárně určená pro ně. Na obalu se píše, že hloubkově čistí, odstraňuje makeup, hydratuje a "S dalšími produkty NIVEA Sensitive pomáhá redukovat začervenání, napjatou pleť a vysušování." (klasicky)

Použití je obyčejné - pomocí vatového tamponku, co jsem si ale všimla až teď, je jejich rada, že se má nanášet se zavřenýma očima. Joo, tak to jsem nedělala. 

A nyní zase trochu chemicky. Na první položce opět voda, u dalších mě látky příjemně překvapily. Na druhém stupínku totiž stojí chemicky upravený ricinový olej a v této podobě by měl být bezpečný dokonce i v jeho 100% koncentraci. Slouží jako emulgátor, snižuje povrchové napětí a činí tak pokožku více porézní, což by mohlo být celkem nebezpečné, pokud by ve výrobku byly nějaké vyloženě škodlivé látky, ale v tomto případě by to nemělo vadit. Následuje totiž tzv. hroznový olej nebo olej z hroznových jadérek, který je naprosto bezpečný a používá se i v certifikované přírodní kosmetice. Ten ochraňuje pokožku proti nepříznivým vnějším vlivům a lehce se vstřebává. A co jsem v rychlosti proběhla i další složky, je tato micelárka doslova za vodou. 



Balení je plastové a průhledné, což je fajn, protože člověk aspoň ví, kolik pleťovky mu zbývá a kdy musí jít zase utrácet. S víčkem jsem spokojená, je jednoduše otevírací, žádné šroubování, takže to šetří čas a je krásně dělané na přiložení tamponku. 

Prvním účelem micelární vody je vyčištění pleti. Těžko říct, já celkově moc pleťovým vodám nebo tonerům nevěřím, já radši mycí gely a pěny, každopádně v létě jsem si ji pochvalovala, protože přes den pleť skvěle osvěžila a zbavila jí přebytečné mastnoty. 
Hned po očištění pleti tamponkem je pleť lehce lepkavá a trvá trochu déle, než se micelárka usadí. Musím přiznat, že se mi můj obličej po ní i více leskne a ten pocit docela přetrvává, takže kdybych se vyčistila během dne a potom někam šla, pravděpodobně se lehce přepudruju. Určitě vám ale pleť nevysuší jako třeba právě mycí gely, po kterých se ihned mažu. Její druhý hydratační slib tedy splňuje. 
K dalšímu bodu odlíčení mohu říci, že vůbec není špatná. Na internetu jsem četla, že prý moc dobře neodlíčí oči, ale já s tím tedy problém nemám. Beztak si odličuji oči celkem poctivě, takže mi to i tak zabere vždycky dost času. 
Co se týká ohleduplnosti k citlivé pleti, nemůžu zde posoudit, protože citlivou pleť nemám a nemám tušení, jak na takové pleti reaguje. 
Někomu by možná mohla lehce zavánět, ale určitě to není vtíravá ani příliš intenzivní vůně. 

Jediné, co mi vadí, že něco v jejím složení a konzistenci ji dělá hrozně "řídkou", resp. vážně rychle se spotřebovává. + pocit na pleti po jejím použití, jak jsem již psala...a proto čtyři hvězdičky z pěti.


Krém bych si znovu určitě koupila, micelárka mi nejspíš ani tolik chybět nebude, ale určitě to není nějaký propadák. Záleží jen na tom, na co hlavně ji budete používat. K čištění je určitě fajn a pokud máte citlivou pleť, vyzkoušela bych jí. 



Tak co říkáte na takové celkem rozsáhlé recenze, budete chtít další? V plánu mám tři rtěnky od Rimmel London, dvě z nich jste už mohli vidět v zářijových nákupech, tak mi dejte vědět! 

Mějte se krásně! 

:)

8 komentářů:

  1. Nivea je super značka!:)
    PS: promiň, že ti to píšu sem, ale nominovala jsem tě na tag zpověď blogerky, promiň, že tě vždycky nominuju, dělat to nemusíš:)
    http://purplepineap.blogspot.cz/2014/10/tag-06-zpoved-blogerky.html

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Já jsem naopak ráda, že si vždycky vzpomeneš, díky! :)

      Vymazat
  2. Moje mamka si tu micelárku zamilovala :)

    http://beaufash-klarka.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Chápu proč! Je navíc skvělá na cestování, protože si člověk nemusí brát tři lahvičky, ale jenom jednu! :)) A děkuji, že ses přidala k mému blogu, doufám, že nebudeš litovat. :)

      Vymazat
  3. Ten krém mě moc láká! :) Možná je to další adept - není ani drahý. :)

    http://my-little-boring-me.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě běž do něj, za tu cenu snad nemůže člověk najít nic lepšího! :) Mám třeba ale ráda i krémy od Garnieru. ;)

      Vymazat
  4. Tú micelárku som skúšala a bola celkom fajn, ale mala som z nej lepivý pocit na pleti.
    Bianka

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jo, je pravda, že ten pocit, co zanechává, není úplně příjemný. Jsem ale spokojená, že nevysušuje. :)

      Vymazat

Děkuji za Váš čas. :)